A szünetben még vezetett a DVSC, de a Győré a kupaarany

Vágólapra másolva!
2011.04.03. 17:30
null
Vérten Orsolyát hétszer nem sikerült megállítani a debrecenieknek (Fotó: Veres Viktor)
Címkék
A Győri Audi ETO megvédte címét, és ismét megnyerte a női kézilabda Magyar Kupát. Görbiczék a félidőben még kétgólos hátrányban voltak a DVSC elleni döntőben, aztán Vérten Orsolya hét és Aurelia Bradeanu hat góljának is köszönhetően 29–21-re megnyerték a mérkőzést. A Győr ezzel sorozatban hetedszer győzött a kupában, ez a bravúr még egyetlen csapatnak sem sikerült.

A mérkőzésen a 7. percig haladtak fej-fej mellett a csapatok, aztán Aurelia Bradeanu góljával kétgólos előnyre tett szert a címvédő Győr. Görbicz Anita hetesből szerzett góllal nyitotta a meccset, amikor viszont három gól lehetett volna az előny, kihagyta a lehetőséget.

A NŐI MK TÖRTÉNETÉNEK EDDIGI GYŐZTESEI
11-szer: Vasas, FTC
7-szer: Győr
5-ször: Debrecen, Dunaferr
3-szor: BP. Spartacus
2-szer: Vörös Lobogó, TFSE, Bakony Vegyész
1-szer: Vörös Meteor, Bp. Szikra, Goldberger, Építők

Az ETO fokozatosan növelte a különbséget, Köstner Vilmos 7–3-as győri vezetésnél időt kért, és megpróbálta helyretenni a debreceniek védekezését, Bradeanu kétperces büntetése pedig szintén kapóra jött a DVSC-nek. Bognár Barbarát azonban szintén kiküldték a játékvezetők, így ismét egyenlő létszámban küzdöttek a felek.

A debreceniek védekezése fokozatosan javult, Juhász Gabriella egy gólra hozta fel csapatát, majd Bogdanovics Annamária találata után már 9–9 állt az eredményjelzőn.

 

KUPAGYŐZTES: Győri Audi ETO KC (Eduarda Amorim, Bárány Krisztina, Aurelia Bradeanu, Görbicz Anita, Ana Gros, Hornyák Ágnes, Kovács-Pelczéder Orsolya, Kovacsics Anikó, Kurucz Ivett, Katrine Lunde Haraldsen, Mayer Szabina, Katarina Mravíková, Pálinger Katalin, Planéta Szimonetta, Palkó Fruzsina, Pásztor Bettina, Simona Spiridon, Szölösi Patrícia, Tóth Eszter, Vérten Orsolya, Virág Noémi, edző: Konkoly Csaba), 2. DVSC-Korvex, 3. Alcoa FKCRightPhone, 4. Syma-Váci NKSE
A NÉGYES DÖNTŐ…
…legjobb kapusa: Triffa Ágnes (DVSCKorvex)
…gólkirálynője: Krisztina Triscsuk (Alcoa FKC-RightPhone, 14 gól)
…legjobb játékosa: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC)

A Győr két Vérten-góllal visszaállította a kétgólos különbséget, de aztán Bogdanovics második gólja ismét egyenlítő találat lett. Dakos Noémi egy bejátszást követően már a vezetést is megszerezte az előzetesen esélytelenebbnek tartott debreceni csapat számára, érett a DVSC félidei vezetése. Konkoly Csaba is így látta ezt, az időkérése alatt gyorsabb cserékre hívta fel övéi figyelmét.

A helyzet azonban nem sokat változott, a félidő végül 14–12-es debreceni vezetéssel zárult. Látszott, hogy a Győrnek sokkal többet kell mutatnia a kupagyőzelem megszerzéséhez, amelyért a DVSC nagyon keményen küzdött.

A félidőben – ahogy a szombati elődöntőben is – ismét kapust cserélt az ETO, Pálinger Katalint Katrine Lunde Haraldsen váltotta.

A második játékrész nem kezdődött igazán jól a debreceniek számára, egyrészt Bradeanu gyorsan betalált, másrészt kettős emberhátrányba kerültek. Ekkor viszont remek védekezéssel rukkoltak elő, illetve a Győr is sok hibát vétett, így nem tudott közelebb kerülni a címvédő.

Konkoly Csaba együttesének a 39. percben sikerült visszavennie a vezetést, Aurelia Bradeanu büntetőből volt eredményes.

A Győrnek sikerült háromgólosra növelnie az előnyt, a 46. percre kezdtek szertefoszlani a DVSC kupagyőzelemmel kapcsolatos álmai. Három perc múlva már hat góllal, 23–17-re vezetett az ETO.

A Győr végül 29–21-re győzött, ezzel megvédte címét, és ismét – sorozatban hetedszer – megnyerte a Magyar Kupát. A DVSC-nek – ahogy eddig idegenben még soha – ezúttal sem sikerült győznie az ETO ellen.

 

GYŐRI KUPASIKER

 

NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
GYŐRI AUDI ETO KC–DVSC-KORVEX 29–21 (12–14)
Győr, 1600 néző. V: Bonifert, Oláh
Az eredmény alakulása. 3. p.: 2–2. 11. p.: 2–6. 13. p.: 5–7. 19. p.: 7–8. 21. p.: 9–9. 24. p.: 11–9. 27. p.: 11–13. 37. p.: 14–14. 41. p.: 17–15. 44. p.: 20–16. 50. p.: 23–17. 57. p.: 26–21
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 7/5, ill 3/–
GYŐR: Pálinger – Mravíková 3, Gros 3, GÖRBICZ 5 (1), Spiridon 2, Bradeanu 6 (4), VÉRTEN 7, Csere: LUNDE HARALDSEN (kapus), Hornyák Á., Kovacsics 1, Mayer 2, Orbán A., Kurucz, Edző: Konkoly Csaba
DEBRECEN: Triffa – Slakta 2, Sopronyi 2, Bogdanovics 2, Szabó V., Hornyák D. 2, JUHÁSZ G. 4, Csere: Kiss É. (kapus), Borbás, Bognár B. 1, Mörtel, DAKOS 5, Csáki 1, Kazai 2, Edző: Köstner Vilmos
MESTERMÉRLEG
Konkoly Csaba: Igyekeztünk alaposan felkészülni ellenfelünk játékából, elemeztük a debreceniek erősségeit és hibáit. Tudtuk, hogy a szoros emberfogás, kőkemény védekezés, gyakori ütközések kizökkentik őket a játékból. Mindezt ötven percen át meg is valósítottuk, de a jövőre nézve fontos lesz, hogy kevesebbet hibázzunk.
Köstner Vilmos: Nagyon rákészültünk a mérkőzésre, és amit elhatároztunk, azt sokáig meg is valósítottuk. Az első félidőben nagyon okosan kézilabdázunk, aztán a végére elfáradtunk, de dicséret illeti a csapatomat, mert megállta a helyét.
BRONZMÉRKŐZÉS
ALCOA FKC-RIGHTPHONE–SYMA-VÁCI NKSE 27–24 (17–15)
Győr, 800 néző. V: Andorka, Hucker
FEHÉRVÁR: Trimmel – Azari 4, Vascsuk 2, A. AMORIM 6 (2), HORVÁTH B. 4, TRISCSUK 9 (2), Vincze 2. Cs: Szikora (kapus), Bízik, Zsigmond V., Rádl, Kuhinkó, Turcsányi. Edző: Mihály Attila
VÁC: Herr O. – Baross, Barján 2, TEMES 8, Uhráková 2, KLIVINYI 5, KIRSNER 3. Cs: Juhász E. (kapus), Fülöp, Tápai Sz., Gróz 4 (4), Vaszari, Ertl. Edző: Németh András
Az eredmény alakulása. 3. p.: 4–0. 8. p.: 5–3. 14. p.: 9–6. 17. p.: 10–10. 20. p.: 14–11. 25. p.: 15–14. 39. p.: 21–17. 47. p.: 22–23. 51. p.: 23–24
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Mihály Attila: – Ezért jöttünk! Motiváltak voltunk, nagyon sokat tettünk a győzelemért. Két fáradt csapat nagy csatáját nyertük meg, ami lendületet adhat a bajnoki rájátszásra is.
Németh András: – Ezt a mérkőzést nem most, hanem még szombaton vesztettük el: Rédei-Soós Viktória nagyon hiányzott. Csapatom nagyobb része becsülettel helyt állt, mindent megtett a győzelem érdekében, de néhányan csalódást okoztak.
ELŐDÖNTŐ
DVSC-KORVEX–SYMA-VÁCI NKSE 28–28 (17–12, büntetőkkel: 4–3)
GYŐRI AUDI ETO KC–ALCOA-FKC-RIGHTPHONE 35–26 (18–14)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik