A Szeged szerb klasszisa ígéri: jó vásárt csináltak vele

Vágólapra másolva!
2011.06.22. 09:12
null
A szerb szélső (jobbra) szinte mindenkit ismer új csapatából
Címkék
A szerb válogatott első számú jobbszélsőjét, a családjával Újvidéken élő Rajko Prodanovicsot két évre szerződtette az új kerete összeállítását ezzel be is fejező Pick-Szeged. A huszonöt éves, kitűnően képzett játékost többek között klubválasztása okairól, terveiről és családjáról kérdezte a Nemzeti Sport.
NÉVJEGY: RAJKO PRODANOVICS
Született: 1986. április 24., Belgrád
Nemzetisége: szerb
Posztja: jobbszélső
Magassága/súlya: 186 cm/80 kg
Nevelőklubja: Jugovics Kac (Káty)
Klubjai: Jugovics Kac (szerb, 2002–2008), Antequera (spanyol, 2008–2010), Vardar Szkopje (macedón, 2010–2011), Pick-Szeged (2011–)
Edzői: Mile Zecsevics, Braniszlav Zseljkovics, Carlos Ortega, Veszelin Vujovics, Skaliczki László
Válogatottsága/góljai: 65/144
Legjobb eredményei: vb-8. (2009), vb-10. (2011), ifjúsági (U18) vb-1. (2005), ifjúsági (U18) Eb-1. (2004)

– Visszatérve a szerződésére, mit tud Szegedről, mi vonzotta ide?
Több ajánlatot is hozott menedzserem, Bognár Nándor, aki azonban főleg a Szegedét javasolta. Persze a szlovén, spanyol és német csapatok ajánlatain is gondolkodtam. Végül azért döntöttem az európai hírű, szerb játékosokat hagyományosan foglalkoztató, nekem már régebben is szimpatikus Pick mellett, mert itt megmutathatom magam a Bajnokok Ligájában, s a város közel fekszik Újvidékhez. Emellett tudom, hogy új tulajdonosának köszönhetően biztonságos a klub anyagi háttere, ez manapság nagyon lényeges szempont.

Kiket ismer a csapatból?
– Nem sorolom, mert szinte mindenkit. A válogatottakkal legutóbb a januári világbajnokságon szerepeltünk együtt, a velem együtt újoncként érkezőket pedig a magyar és a horvát bajnokságból ismerem. Arról nem is beszélve, hogy a korábban Szegeden szereplő szerb játékosoktól – Milorad Krivokapicstól, Danijel Andjelkovicstól, Dragan Marjanactól – szintén sokat hallottam új egyesületemről. Főleg a nagyon lelkes, a csapat mellett a nehezebb időkben is kitartó szurkolókat dicsérték, és a Veszprémmel vívott óriási bajnoki és kupapárharcokat emlegették.

Mire készül, és milyen feladatokat szán önnek Skaliczki László?
– Új edzőmmel még nem beszéltem részletesen a taktikai elképzeléseiről, s gondolom, erre július közepén kerítünk sort, amikor elkezdjük a felkészülést az idényre. Kétéves szerződést írtam alá, de szinte napok alatt szeretnék beilleszkedni a Szegedbe, hogy már az augusztusi felkészülési tornákon megmutathassam, jó vásárt csináltak velem.

A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN A SZERB SZÉLSŐ BŐVEBBEN BESZÉL A KLUBVÁLTÁS OKAIRÓL, EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁRÓL, A VÁLOGATOTTSÁGRÓL, ILLETVE VOLT (VESZELIN VUJOVICS) ÉS LEENDŐ (SKALICZKI LÁSZLÓ) KLUBEDZŐJE FORMÁLT RÓLA VÉLEMÉNYT.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik