A Pick Szeged is négyes döntőbe juthat

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2014.04.27. 14:28
null
Niko Mindegia (jobbra) sokat tehet a Szeged továbbjutásáért (Fotó: Czerkl Gábor)
A győri hölgyek és a veszprémi urak után a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata is négyes döntőbe juthat az európai kupaporondon. Ilyés Ferencéknek ehhez kétgólos hátrányt kellene ledolgozniuk a Sporting CP elleni vasárnap esti visszavágón.

 

Nem kockáztat sokat, aki arra fogad, hogy a remek formában levő, csütörtökön a Csurgót a bajnoki elődöntőben hét góllal lelépő Pick Szeged vasárnap visszavág a lisszaboni Sporting CP-nek az EHF-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén elszenvedett vereségért (29–27). Egyúttal tovább is jut Carlos Pastor együttese, amely a berlini négyes döntő kapujában áll.

Udvariasan, de jogos elvárással noszogathatjuk Ilyés Ferencet és társait: tessék belépni!

„Már az első meccsen is jól játszottunk, és az eladott labdák miatt csakis saját magunkat okolhatjuk a kis különbségű vereségért – bosszankodott még szombaton is a lisszaboni találkozó végeredménye miatt Ilyés Ferenc, a Pick válogatott balátlövője. – Nagyon gyorsak a portugál szélsők, és amikor megindulnak, alig lehet utolérni őket. Ilyen szituációkból kaptunk sok gólt, ezt nem szabad vasárnap megengedni.”

Az idény végére elfáradó, de utolsó erejét is mozgósító csapatát éppen erre készítette fel az utóbbi két napban Carlos Pastor edző és segítője, Marko Krivokapics. Mindketten kitűnő ismerői a portugál kézilabdának és a Sportingnak is. A szegediek közül csak a bokaműtét után lábadozó Jonas Källman hiányzik, aki május végén térhet vissza a csapatba.

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Pick Szeged–Sporting CP (portugál) 19.15 (Tv: Digi Sport1)
Az első mérkőzésen 29–27-re nyert a Sporting

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik