A Mátéfi-csapat könnyed győzelemmel kezdett

Vágólapra másolva!
2010.11.27. 14:34
null
Bulath Anita (labdával) szerezte a mieink első gólját (Fotó: Török Attila)
Címkék
A magyar női kézilabda-válogatott 36–22-re nyert Tunézia ellen Miskolcon a Telenor-kupa nyitó napján.

 

Tunézia női kézilabdában nem tartozik a világ élvonalához, így a mai mérkőzésen az Eb-re készülő Mátéfi-csapat kedvére gyakorolhatta a különböző figurákat. Már amikor volt rá lehetősége, legtöbbször ugyanis indítás vagy lerohanás után vette be az afrikai együttes kapuját.

Értelemszerűen szélsőink, Vérten Orsolya és Kovacsicz Mónika szórta meg magát leginkább a kiválóan védő Pálinger Katalin indításai után.

Az első gólt a vendégek szerezték, ám Bulath Anita hamar egyenlített, ezt követően pedig beindult a magyar válogatott. Tunézia szövetségi kapitánya már a nyolcadik percben kénytelen volt időt kérni, mivel csapata 7–2-es hátrányba került addigra.

Valamelyest összeszedték magukat az arabok, ám a szünetig így is kilencgólosra nőtt a felek közötti különbség.

A második félidő sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott, Mátéfi Eszter mindenkinek lehetőséget adott, a kapuban Herr Orsolya vette át Pálinger helyét. Őt sem sikerült sokszor mattolniuk a tunéziaiaknak, nálunk viszont a mezőnyjátékosok többsége eredményes tudott lenni. Az Eb-n nyilván erősebb ellenfelekkel találkoznak majd Görbiczék, ám gyakorlásnak tökéletes volt a mai mérkőzés.

A mieink vasárnap (kezdés: 12.55) Tiszaújvárosban csapnak össze Ukrajnával.

NŐI KÉZILABDA, TELENOR-KUPA 
1. JÁTÉKNAP
MAGYARORSZÁG–TUNÉZIA 36–22 (21–12)
Miskolc, 1500 néző, Vezette: Herczeg, Südi (magyarok)
Az eredmény alakulása. 3. p.: 3–1. 10. p.: 8–2. 15. p.: 10–6. 17. p.: 13–6. 26. p.: 17–9. 31. p.: 23–12. 37. p.: 25–17. 45. p.: 29–18. 54. p.: 31–21
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5
MAGYARORSZÁG: PÁLINGER, KOVACSICZ 7, Bulath 2, Görbicz 3 (2), Szabó V.1, Tomori 3, VÉRTEN 7, Csere: Herr O. (kapus), SZUCSÁNSZKI 5, Szamoránsky P., Szekeres, Ábrahám 2, SOPRONYI 4, Temes 1, Vincze M. 1, Kovacsics
TUNÉZIA: Omrani, Elghaui 6, Abdalhak, SEBBAH 6 (3), Auni, Huildi 4 (2), Ben Seih Ahmed 1 Csere: Ben Szlama (kapus), Azsrud, Kilani 1, Zsauadi 4, Nagazi, Kabluti
MESTERMÉRLEG
MÁTÉFI ESZTER, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Munkából jöttünk a mérkőzésre, de így is sok mindennel elégedett lehettem. Jól védekeztünk az első felvonásban, és indításokból is rendre eredményesek voltunk, úgyhogy a második félidőre már azt kértem a lányoktól, inkább ne akarjuk azonnal növelni a különbséget, hanem gyakoroljuk a felállt fal elleni játékot is. Szép győzelem volt, de természetesen van még finomítanivaló bőven.
MOHAMED ALI SZGHIR, a tunéziai válogatott szövetségi kapitánya: – Nemrég vettem át a válogatott irányítását, így ezen a tornán még én is igyekszem felmérni a csapatom erejét, képességeit. Mi már a jövő évi világbajnokságra készülünk, és ezt jól szolgálta a mérkőzés: szépen helytálltunk a nagyon jó magyar csapat ellen, elégedett lehetek játékosaimmal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik