A kiegyenlítettebb bajnokságból a Veszprém is profitálhat

Vágólapra másolva!
2011.09.02. 17:35
null
A Veszprém ebben az évezredben csak egyszer hibázott, 2007-ben a Szeged előzött (Fotó: NS-archív)
Címkék
Gondokkal küzd az MKB Veszprém, összeállt a Pick-Szeged, erős a középmezőny: mindebből az elmúlt évek legjobb bajnoksága kerekedhet ki, amellyel a Veszprém is csak nyerhet.

Ami a Veszprémmel történt az elmúlt hetekben, az senkinek sem jelenthet itthon örömet, a felkészülési tornákon a klub a vezetőséget is megdöbbentő vereségekbe szaladt bele, többször is majd' negyven gólt kapott Bundesliga-csapatoktól, és hol tizeneggyel, hol tizenöttel lőtt kevesebbet. Az eredmények mellett még az óvatos nyilatkozatok is utalnak rá, az utóbbi évek legnehezebb időszakát éli a csapat, legkésőbb az októberi Bajnokok Ligája-meccseken kiderül, mennyire mély ez a válság. Szakmai és emberi oldala is van, előbbi jobban látszik.

SZAVAZÁS

Letaszítják-e a honi trónról a Veszprémet?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Egy megrengetett veszprémi fellegvár és az örök kihívó Szeged. Ami mindebben, mindenkinek jó lehet, az az, hogy több éles meccset láthatunk mostantól, mint az előző három évben bármikor. Még az is előfordulhat, hogy a Veszprémnek nemcsak Szegeden, hanem esetleg Tatabányán, Csurgón vagy Gyöngyösön is meg kell küzdenie a győzelemért, de ezek a sikerek annál értékesebbek lesznek, és végül a Veszprém jár velük jól. Nehéz utat jár a bajnokcsapat, amit részben maga választott, Mocsai Lajos elmondása alapján ilyen megterhelő alapozás és versenysorozat vezethet a hosszú távú sikerhez. A szakember már az októberi BL-re nagy formajavulást ígér, az igazán lényeges pedig az lesz, hogy milyen tavaszt produkál az együttes.

Nagy meccsek, egyre nagyobb játékerőt képviselő középmezőny, nemzetközi szintű Szeged, nehézségektől fokozatosan megerősödő Veszprém: mindezzel hosszú távon az egész magyar kézilabdázás jól járhat. A közönség is, a klubok is és a nemzeti válogatott is, amely mindennél fontosabb, olimpia előtti szezonban különösen.

ÍGY VÁRJÁK A SZEZONT

Legalább a bajnoki döntőbe jutás a célja a Pick-Szeged férfi kézilabdacsapatának. Skaliczki László vezetőedző a klub pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette: szeretnének méltó ellenfele lenni az MKB Veszprémnek, de minimális cél, hogy az együttes pozícióját stabilizálják.

„Nem lesz könnyű, hiszen nemcsak felfelé, a Veszprém felé kell figyelnünk, hanem alulról is érkeznek egyre erősebb csapatok. Szombaton rögtön a Gyöngyössel kezdünk, amely jelentősen erősített a nyáron. Nekünk meg még vannak sérültjeinek, így még nem komplett a gárda" – mondta Skaliczki László. (MTI)

Bővebben itt olvashat a szegedi célokról!

 

Nem a most kezdődő szezonban, hanem két-három év múlva képviselhet komoly erőt az FTC és PLER nyáron összeolvadt férfi kézilabdacsapata, amely méltó riválisa lehet a vidéki nagy kluboknak.
„Két vágyam is teljesült. Tizenkilenc év után lehetek férficsapat edzője, másrészt sok-sok utazgatás után végre a fővárosban dolgozhatok" – mondta Zsiga Gyula mesteredző, kitérve arra, hogy megkezdődött egy olyan építkezés, illetve stabilizációs folyamat, amely lehetőséget ad egy komoly budapesti bázis kialakítására. – Az első körben szeretnénk erős középcsapattá válni. A játékunkban benne van a bravúr, de az ingadozó forma is. A felkészülésünk jól sikerült, várjuk a pénteki bajnoki rajtot, amikor is az újonc Tatát fogadjuk." (MTI)

Bővebben itt olvashat a ferencvárosi célokról!


VESZPRÉM
Dejan Perics, Jevgenyij Lusnyikov, Eklemovics Nikola és Nagy Kornél helyére Mirko Alilovic, Schuch Timuzsin, Ilyés Ferenc és Vedran Hudj érkezett, ezzel még nem lenne baj. Azzal inkább, hogy Dejan Perics távozásával vezéregyéniség nélkül maradt a csapat, legalábbis ez derül ki a nyilatkozatokból. Meg kell küzdeni a címvédésért.
NS-TIPP: 1.
SZEGED
Az egész jobb oldalát kicserélte, így szerezte meg többek között Ancsin Gábort. Nagy értéke a gárdának, hogy fiatalokat, juniorokat és ifjúsági játékosokat is foglalkoztat. Mellettük Bajorhegyi Ádámot végül megtartotta, Buday Dániellel pedig lett egy biztos kezű heteslövője. Éles meccsekre késztetheti a Veszprémet.
NS-TIPP: 2.
TATABÁNYA
Az eszük szerint a hat közé pályáznak a tagjai, a szívük szerint a négy közé. 2010-ben körtánccal ünnepelték a bronzérmet, legutóbb is kiharcolták az elődöntőt, nagy átalakítások után most egy picit szerényebbek az elvárások. A balkezes átlövő, Rédei István Spanyolországból jött haza, mellette öt junior válogatottat is szerződtetett a Bányász. Tavaszra érhetnek be.
NS-TIPP: 3.
CSURGÓ
Paul Teodor, Katzirz Dávid, Igor Kos és Herbert Gábor érkezett: ebből elődöntő lehet. Nélkülük sem lenne gyenge a keret: Szöllősi Szabolcs vagy Miss Zoltán gólerős, Simon Bence pedig megmutathatja átlagon felüli képességeit irányítóként.
NS-TIPP: 4.
BALATONFÜRED
Annál erősebb, hogy a Veszprém nosztalgiacsapatának nevezzük, bár a játékoskerete most is ezt sugallja. Nem sokat változott a nyáron, csak még tapasztaltabbak lettek a tagjai, akik tavasszal egy elrontott százszázalékos gólhelyzet miatt nem kerültek az elődöntőbe. Idén is közel járhatnak a négy közé jutáshoz.
NS-TIPP: 5–6.
GYÖNGYÖS
Liftezik a csapat az első és a másodosztály között, most újra fent van, és szinte biztosan ott is marad. A nyár nagy fogása a válogatott Halász Máté, aki irányítónak, átlövőnek és balszélsőnek is első osztályú. Balkezes átlövőként a Bundesligából visszatérő Balogh Zsolt mellett a másodedző, Kotormán Attila is pályára léphet.
NS-TIPP: 5–8.
MEZŐKÖVESD
A három negyvenes (Rosta Miklós, Bécsi János, Fekete László) nélkül húsz év az átlagéletkor, a fiatalok között külön figyelmet érdemel a két kapus: a már-már örök tehetség Tóth Koppány és a tinédzser Holló Balázs. A cél évek óta változatlan: a biztos bennmaradás – ez sikerülni is szokott.
NS-TIPP: 8–10.
OROSHÁZI FKSE
Visszatért Spanyolországból az orosházi kötődésű irányító-átlövő, Harsányi Viktor, de vele is nagyon nehéz dolga lesz a csapatnak, amely szakvezetői szerint „zűrzavaros elmúlt szezonon és kaotikus nyáron” van túl. Fiatal a társaság, rutint kell szereznie, nagy dolog, ha gyökeret ver a legjobbak között.
NS-TIPP: 9–12.
FTC-PLER
A fúzióval vált biztossá az FTC és a PLER első osztályú indulása, ami külön-külön nem biztos, hogy mindkettőjüknek sikerült volna. Zsiga Gyula alakulatának elsődleges célja a stabilitás, hosszú távon pedig szeretné felvenni a versenyt a Veszprémmel és a Szegeddel. Az FTC és a PLER korábbi játékosaira épülő keret öt új kézilabdással egészült ki.
NS-tipp: 5–8.
KECSKEMÉT
A tavalyi tervek nem változtak, az előző szezon hetedik helyezettjének továbbra is az a célja, hogy erős középcsapat legyen. A rendelkezésre álló játékoskeret, amelyből Avar György vezetőedző válogathat, megmaradt, ezen kívül olyan fiatal játékosokat hívnának magukhoz, akikből válogatott lehet.
NS-tipp: 7–9.
TATA
Az NB I/B Nyugati csoportjának bajnoka három év után tér vissza az élvonalba. A keret nagyjából egyben maradt, amelyhez öt új játékos érkezett, többek közt a volt junior válogatott, főiskolás világbajnok Kiss Ádám Tatabányáról. A Kanyó Antal edző irányította csapat célja a bennmaradás.
NS-tipp: 10–12.
PÉCS
Az előző bajnokság kilencedik helyezettjénél jelentős változások zajlottak a nyáron, mindössze négy játékos maradt meg a felnőttcsapatból. A távozókat jobbára juniorokkal pótolták, akik mellé két tapasztalt kézilabdázót is igazoltak. Céljuk, hogy tavaszra megerősödve biztosítsák a jövő évi első osztályú szereplést.
NS-tipp: 10–12.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik