A horvátok legyőzték a spanyolokat a bronzmeccsen

Vágólapra másolva!
2012.01.29. 16:29
null
Lackovic volt a horvát nyerőember a spanyolok ellen (Fotó: Action Images)
Címkék
A horvát férfi kézilabda-válogatott 31–27-re legyőzte a szerbiai Európa-bajnokság bronzmérkőzésén Spanyolországot, így megszerezte a harmadik helyet. Slavko Goluza válogatottjában Blazenko Lackovic és Ivan Cupic hét-hét góllal zárt.

 

A horvát válogatott kezdett jobban a mérkőzésen, a spanyolok elsősorban Igor Vorit nem tudták tartani, aki háromszor is betalált az első percekben. Manuel Sierra olyannyira nem találkozott labdával, hogy bő tíz perc elteltével lecserélte őt Valero Rivera.

Javier Hombrados ugyan már jobban védett, de Blazenko Lackovic átlövéseivel ő sem tudott mit kezdeni: a horvátok el is húztak négy-öt góllal (10–5). A félidő második felére azonban felpörgött az ibériai gárda: míg az első húsz percben ötig jutottak Iker Romeróék, Víctor Tomás belelendülésével az utolsó tíz percben hetet dobtak, és fel is zárkóztak egy találatra (13–12).

A második játékrész elején Julen Aguinagalde ki is egyenlített, Lackovic viszont gyors egymásutánban háromszor is betalált, majd ugyanezt megismételte Ivan Cupic is, a „kockások” így ismét megnyugtató előnyre tettek szert (22–16).

A Goluza-csapat innéttől már kezében tartotta a meccset, és a spanyolok ugyan újabb felzárkózási kísérletbe kezdtek (Iker Romero hetese után az 53. percben fel is jöttek mínusz kettőre), ez azonban felőrölte erejüket. A horvátok 31–27-re nyertek, így két ezüstérem (2008, 2010) után sorozatban harmadszor végeztek dobogón.

FÉRFI KÉZILABDA EB
A 3. HELYÉRT
Horvátország–Spanyolország 31–27 (13–12)
Gólszerző: Lackovic, Cupic 7-7, Vori 6, Nincevic, Kopljar 4-4, Balic, Gojun, Vukovic 1-1, ill. Sarmiento 7, Iker Romero 6, Tomás 4, Roberto García 3, Aguinagalde 2, A. Entrerríos, Gurbindo, Maqueda, R. Entrerríos, Canellas 1-1
DÖNTŐ
Szerbia–Dánia 19–21
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik