A Győri ETO nagy verést mért a Metzre

Vágólapra másolva!
2011.10.30. 18:38
null
Amorimék magabiztosan verték meg a Metzet (Fotó: Németh Ferenc –archív)
Címkék
A női kézilabda Bajnokok Ligája C-csoportjának 4. fordulójában a Győri Audi ETO KC magabiztos győzelmet aratott a francia Metz otthonában. Görbicz Anitáék már a szünetben is tíz góllal vezettek (7–17), és végül 33–24-re nyertek.

Legutóbb három hete játszott BL-mérkőzést a Győri ETO, amely akkor éppen a Metz ellen diadalmaskodott hazai pályán, most pedig idegenben csapott össze a franciákkal. A két találkozó között elmaradt Hypo elleni meccsét majd november 9-én pótolja az ETO. Vérten Orsolya a válogatottban szedett össze sérülést, míg Pálinger Katalin edzésen szenvedett agyrázkódást, de a két klasszis nélkül is győzelmi reményekkel utazott Metzbe Konkoly Csaba együttese.

Görbicz a bal szélen is elemében volt
Görbicz a bal szélen is elemében volt

Bár az első gólt Szvetlana Ognjenovics révén a Metz szerezte, hamar jött a győri válasz, és Heidi Löke, Jovanka Radicsevics és Eduarda Amorim góljaival, valamint Katrine Lunde Haraldsen hetesvédésével 3–1-re fordított az ETO. Görbicz Anita a bal szélen kapott lehetőséget, de Andrea Lekicsre is bátran rá lehetett bízni az irányítói feladatokat.

Hiába védett sokkal jobban a magyar kapuban Lunde, a franciák 4–4-nél utolérték a győrieket. A vezetést azonban már nem engedte át a Győr, és 7–4-es vendég előnynél Sebastian Gardillounak kellett időt kérnie a 14. percben.

Összeállt a győri védekezés, aminek nehezen találta az ellenszerét a Metz, ráadásul nem akadt, aki a hátára vette volna a franciákat. Így tovább nőtt a magyar előny, Görbicz a szélről is parádés gólokat szerzett. Amikor kijöttek emberfogással Amorimra, Ana Gros egyből egy bombagóllal szállt be a meccsbe. Lunde második hetesvédése után már számolhattak a hazaiakra a kedvenceiket idegenbe is elkísérő győri szurkolók. Sokat mondó, hogy Allison Pineau csak a szünet előtt szerezte meg első gólját, de az ETO így is tízgólos előnnyel (7–17) vonulhatott pihenőre.

Az előzetesen számítottnál talán könnyebb meccset játszottak Görbiczék, és bár a folytatásra jobban felpörgött a kevés cserével játszó Metz, igazán így sem tudott csökkenteni a különbségen. Löke hozta a szokásos gólerős játékát, de a jobb szélen Orbán Adrienn is több szép találatot jegyzett.

A franciák sehogy sem tudtak elmozdulni a tízgólos hátrányról, a magyar csapatban pedig a kiegészítő emberek is pályára léphettek a végéhez közeledve. A Győr végül 33–24-re nyert, és ezzel feljött a második helyre, jövő héten pedig a csoportelsőség szempontjából kulcsfontosságú meccset játszik a Hypót hét góllal legyőző dán Randersszel.

NŐI KÉZILABDA BL
C-CSOPORT, 4. FORDULÓ
METZ HANDBALL (francia)–GYŐRI AUDI ETO KC 24–33 (7–17)
Metz, 1500 néző. V: Brunovsky, Canda (szlovák)
Metz: Leynaud – Luciano 1, Mendy 2, Pineau 5 (4), Kamto 3, Andrjusina 3, Ognjenovic 4. Csere: Glaser (kapus), Broch 2, RINGAYEN 3, Zaadi 1, Prudhomme, Ngo Leyi
Győr: LUNDE HARALDSEN – Radicsevics 2, HORNYÁK Á. 2, Lekics 3, LÖKE 6, E. AMORIM 5, GÖRBICZ 8 (3). Csere: Pásztor (kapus), Kovacsics 1, Gros 1, ORBÁN 4, Palkó, Kurucz 1.
Az eredmény alakulása. 2. p.: 1–0. 5. p.: 1–3. 10. p.: 4–4. 17. p.: 4–9. 18. p.: 6–9. 27. p.: 6–16. 38. p.: 12–20. 41. p.: 13–23. 48. p.: 16–28. 52. p.: 20–29.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/3
MESTERMÉRLEG
Konkoly Csaba, a Győr edzője: „Ami a felkészülést, az alaptaktikát illeti, ilyesmire számítottam, de mivel emberek vagyunk, azt nem vehettem biztosra, hogy maradéktalanul megvalósítják az elképzeléseimet a lányok – ezúttal azonban szinte teljesen így történt. Öt perc után átvettük a mérkőzés irányítását, és már korán elhúzhattunk volna még jobban, de akkor még kimaradtak a lehetőségek, nemsokára azonban sikerült eldöntenünk a mérkőzést. Már a hétközi, debreceni bajnokin is sugárzott a lányokból ugyanez az önbizalom, ugyanez a tűz, ugyanígy nem álltunk meg, nem törődve azzal, hogy áll a meccs, de persze mindig kérdés, hogy a hazai mezőnyben elégséges tempó, igyekezet mire elég a Bajnokok Ligájában – úgy tűnik, a jelenlegi sebességünkkel itt is elboldogulunk. Nagyon fontos ugyanakkor, az eddig elvégzett munkából, ebből a koncentrálásból, akaratból nem szabad engednünk, hogy a továbbiakban is hasonló teljesítményt tudjunk nyújtani.”
A másik mérkőzésen: Randers HK (dán)–Hypo NÖ (osztrák) 39–32 (18–15)
AZ ÁLLÁS
1. Randers (dán) 4 3 1 123–110 6 pont
2. Győri Audi ETO 3 2 1 84– 76 4
3. Metz (francia) 4 2 2 104–108 4
4. Hypo (osztrák) 3 3 81– 98 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik