A Barcelona lesz a Veszprém negyeddöntős ellenfele

Vágólapra másolva!
2010.04.06. 11:24
null
A negyeddöntőben nagyon nehéz feladat megoldása vár a veszprémiekre (Fotó: Czerlk Gábor – NS-archív)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az MKB Veszprém a spanyol Barcelonával mérkőzhet meg.

A Barcelona a Kiel mögött, a németekkel azonos pontszámmal a második helyen végzett a D-csoportban. Nyolc találkozóját megnyerte, egy vereségét a Kiel ellen szenvedte el hazai környezetben (27–30), de az idegenbeli összecsapáson sikerült visszavágni (32–30). A dán KIF Kolding otthonában viszont csak egy pontra volt elég a 25–25-ös döntetlen.

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut tovább a Barcelona-Veszprém BL-negyeddöntőből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A nyolcaddöntőben a remek játékoskerettel rendelkező, Gál Gyulával megerősített CO Zagreb került a katalánok útjába, de hiába volt a horvátok részéről nagy a fogadkozás, már az első, zágrábi találkozón is vereséget szenvedtek (26–33), amely után a barcelonai visszavágó puszta formalitásnak tűnt. Az is volt, 36–33-ra azért ott is nyertek a gránátvörös-kékek.

A spanyol bajnoki címről az idén már hiába álmodó – igaz, két hete spanyol Király-kupát nyerő – Barcelona a végső BL-győzelemmel szeretné kárpótolni szurkolóit és szponzorait, akik el is várják a kiemelkedő eredményt a legendás csapattól, a Veszprém hajdani mumusától.

CSOKNYAI: KEMÉNY, VÉGLETEKIG IZGALMAS PÁRHARC LESZ

 „A Barcelona igazi sztárcsapat, és tiszteletet parancsoló az eredménysora. Tudtuk, hogy nehéz ellenfelet kapunk. A Barcelona és a Hamburg ezen belül is az erősebb kategória, a Rhein-Neckar pedig egyre jobb, mert felépültek a sérültjeik. Kemény, végletekig izgalmas párharc lesz az biztos, és szeretnénk bejutni a négyes döntőbe. Huszonkét játékos van a Barcelona keretében, posztonként két-három sztár, egy esetleges sérülés vagy formahanyatlás sem látszik meg a teljesítményen." – mondta a távirati irodának Csoknyai István, a veszprémiek másodedzője.
„Itt már nincs könnyű ellenfél. Lehet, hogy az orosz bajnok jobban feküdt volna nekünk, de a Barcelona ellen is van esélyünk. Legalább annyi, mint nekik ellenünk. Nem lesz egyszerű kiharcolni a továbbjutást. Remélem, lesz két jó meccsünk." – vélte Iváncsik Gergő, az MKB Veszprém balszélsője. (MTI)

A két csapat legutóbb a 2003–2004-es kiírásban találkozott egymással – a Barcelona inkább a Szegedet, a Veszprém pedig a Ciudad Realt „nem tudta" elkerülni –, akkor a nyolcaddöntőben a magyar együttes bizonyult jobbnak. Az első találkozót akkor is a katalánoknál rendezték, a veszprémiek 33–29-es vereséget szenvedtek, de a hazai visszavágón 31–26-os győzelmet arattak, így egygólos különbséggel (60–59) jutottak tovább, hogy aztán a negyeddöntőben éppen az előbb említett Ciudad Real 61–49-es összesítéssel állítsa meg őket.

Az 1999–2000-es kiírásban viszont a csoportkörben oda-vissza vereséget szenvedett a veszprémi együttes a Barcelonától: itthon nyolc (23–31), kint négy góllal (21–25) kapott ki. Az 1997–1998-as, valamint az 1998–1999-es szezonban mindkétszer a negyeddöntőben futott össze a két csapat, a Barcelona mindkétszer legyűrte a Veszprémet, igaz, előbb csupán idegenben lőtt több góllal.

1999-ben a veszprémi 29–29-t a kinti 29–24-es spanyol siker követte. Egy évvel korábban itthon hiába szerzett ötgólos előnyt az akkor még Fotex márkanévvel futó veszprémi alakulat – 33–28 , a kinti visszavágó 27–32-es veresége a 60–60-as összesítés ellenére is a búcsút jelentette számukra. A katalánok 1998-ban és 1999-ben is megnyerték a rangos sorozatot, a döntőben mindkétszer a horvát Badel Zagreb csapatát győzték le, méghozzá rendkívül magabiztosan: összesítésben előbb tizennégy, majd tizenegy góllal.

A párharc első mérkőzését április 21–25. között Barcelonában, a visszavágót április 28. és május másodika között Veszprémben rendezik majd meg.

NAGY LÁSZLÓ: NEM BARCELONÁBAN DŐL EL A TOVÁBBJUTÁS
 „Az biztos, hogy az első, barcelonai meccsen nem dől el a továbbjutás. Ebben a szakaszban már nincs könnyű ellenfél, és az valamelyest kedvezhet a Veszprémnek, hogy hazai pályán játssza a visszavágót. A saját közönségünk előtt szeretnénk magabiztos előnyt szerezni, de szó sincs arról, hogy ez sokgólos győzelmet jelentene, mert valamikor az egy-két gólos siker is elég lehet a visszavágóra, de 6-7 gól is ledolgozható. A kétszer 60 percen végig kell koncentrálnunk, és akkor juthatunk el a négyes döntőbe” – nyilatkozta a Barcelona magyar légiósa, Nagy László. (MTI)

 

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA 
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Barcelona (spanyol)–MKB VESZPRÉM
Hamburg (német)–Ciudad Real (spanyol)
RN Löwen (német)–Kiel (német)
Csehovszkije Medvegyi (orosz)–Montpellier (francia)
A TOVÁBBI PÁROSÍTÁSOK 
EHF-KUPA, ELŐDÖNTŐ
Flensburg (német)–Kadetten (svájci)
La Rioja (spanyol)–BV Lemgo (német)
 
KEK, ELŐDÖNTŐ
Gummersbach (német)–San Antonio Pamplona (spanyol)
Steaua Bucuresti (román)–Granollers (spanyol)
 
CHALLENGE-KUPA, ELŐDÖNTŐ
Sporting (portugál)–RD Slovan (szlovák)
Bologna United (olasz)–MMTS Kwidzyn (lengyel)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik