A 24 közé jutott az FTC, magabiztosan nyert az Alcoa

Vágólapra másolva!
2011.10.08. 20:14
Címkék
A címvédő FTC kettős győzelemmel jutott a 24 közé a női kézilabda KEK-ben, miután az első mérkőzésen aratott 51–18-as győzelmet követően idegenben 44–23-ra legyőzte az osztrák Union Korneuburgot. Az Alcoa az első meccsen az izlandi Fram Reykjavíkot győzte le kilenc góllal Fehérvárott – a visszavágót holnap, szintén Magyarországon játsszák.

UNION KORNEUBURG (OSZTRÁK)–FTC-RAIL-CARGO HUNGARIAUNION KORNEUBURG (OSZTRÁK)–FTC-RAIL-CARGO HUNGARIA

„Voltak gondjaink a héten, de a továbbjutásunk aligha forog veszélyben – fogalmazott nagyon árnyaltan Elek Gábor, az FTC női kéziseinek vezetőedzője a Korneuburg elleni visszavágó előtt.

Az első meccsen sem okozott problémát 
az osztrák csapat legyőzése (Fotó: MTI)
Az első meccsen sem okozott problémát az osztrák csapat legyőzése (Fotó: MTI)

A KEK-címvédő zöld-fehérek szerda délelőtt és péntek délután között nem is tudtak tréningezni, mivel vírusos fertőzés támadta meg a társaságot.

„Nyolcan-kilencen is beleestek, úgyhogy inkább hazaküldtem mindenkit, biztos, ami biztos. A pénteki edzésen sem mozogtak éppen meggyőzően a lányok, de ez a nagy folyadékveszteség miatt nem csoda: nyilván így is, úgy is győznünk kell Ausztriában. Nem szép dolog ilyet mondani, de ha már át kell esni rajta, a legjobbkor jött ez a betegség: a szombatinál csak nehezebb meccseink lesznek a szezonban" – mondta a szakember, akinek lányai alighanem legbetegebb állapotukban is jobbak vagy húsz góllal az osztrák középcsapatnál.

A magyar együttes fölényét az első mérkőzés képe is alátámasztotta: a Fradi 51–18-as győzelme után vajmi kevés izgulni valója maradt a zöld-fehér híveknek. Az ausztriai mérkőzés pedig az első összecsapáshoz hasonlóan alakult: látszott, hogy nincs egy súlycsoportban a két csapat.

A mai tipikus olyan meccs volt, ahol a nagyobb játékerőt képviselő csapat nem tudott kezdetben rápörögni a mérkőzésre, míg a gyengébb csapatnak hiányzott a tudása ahhoz, hogy nagyot alkosson.

Ennek ellenére a hazaiak 2–1-re vezettek, sőt még a 10. minutumban is mindössze 5–4 volt a Fradi javára. Összességében elmondható, hogy az osztrákok egészen az első félidő közepéig remekül tartották magukat. A Fradi ráadásul sok ziccert is kihagyott, de az is elmondható, hogy az első mérkőzésen tapasztalható temérdek leindításra ezúttal jobban figyeltek az osztrákok.

A szünetben így is 18–10-re vezetett a magyar csapat: elsősorban Kovacsicz Mónika és Szucsánszki Zita volt elemében (utóbbi nyolc góljával a mérkőzés legeredményesebbje lett). Míg védekezésben elsősorban a bal oldalon akadtak gondjai az FTC-nek.

A második félidőben aztán végképp kiütközött a különbség a két csapat között, a játékrész második felében már abszolút a Fradi a cseresora bizonyíthatott. Végül 44–23-ra nyertek a zöld-fehérek, ezzel bejutottak a legjobb 24 közé.

MÉRKŐZÉS UTÁNI NYILATKOZATOK

FRAM REYKJAVÍK (IZLANDI)–ALCOA FKC

A hétvégén az Alcoa is megkezdte a KEK-szereplést: Mihály Attila együttese az izlandi Fram Reykjavíkot fogadta. A fehérvári csapat azért kezdett egy héttel a Fradi után, mert ezen a hétvégén a két klub megegyezése alapján mindkét mérkőzést Magyarországon rendezik meg.

Papíron a mai fehérvári mérkőzés volt az idegenbeli összecsapás az Alcoa számára.

„Nagyon jó csapat, amely a tipikus skandináv kézilabdát játssza, ha nem is norvég vagy svéd szinten – mondta a találkozó előtt a Nemzeti Sportnak Mihály Attila, az Alcoa FKC vezetőedzője – Gyorsak, erősek, dinamikusak."

Ennek ellenére az Alcoa végigirányította a mérkőzést, és végül kilencgólos előnyt szerzett a holnapi „hazai" visszavágóra. A mérkőzés legjobbja a kilenc gólig jutott alcoás Triscsuk volt.

NŐI KÉZILABDA KEK
A 24 KÖZÉ JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS

FRAM REYKJAVÍK–ALCOA FKC 22–31 (11–19)

Székesfehérvár, 600 néző. V: Amar Konjicanin, Dino Konjicanin (bosnyákok)

REYKJAVÍK: Mariasdottir – Halfdansdottir 2, Haraldsdottir G., Johannsdottir S. 1, GUNNARSDOTTIR E. 7 (3), SIGURDARDOTTIR 5 (3), Gunnarsdottir Á. 2. Cs: Gudbjarsdottir (kapus), Sördal 2, Haraldsdottir B. 1, Jonsdottir 2, Björnsdottir. Edző: Einar Jónsson

FEHÉRVÁR: TRIMMEL – Niksic 3, Nikcevic 5, TILINGER 6 (1), HORVÁTH B. 5, TRISCSUK 9 (1), Becséri K. Cs: Szikora (kapus), Bízik 2, Zsigmond V., Rádl 1, Németh N., Maruscec, Kuhinkó V. Edző: Mihály Attila

Az eredmény alakulása. 10. p.: 3–7. 17. p.: 6–12. 25. p.: 9–17. 42. p.: 16–22. 50. p.: 19–25. 56. p.: 20–28

Kiállítások: 6, ill. 8 perc

Hétméteresek: 9/7, ill. 3/2

MESTERMÉRLEG

Einar Jónsson: – Nem vagyok elégedett a látottakkal. Az első félidőben rosszul védekeztünk, képtelenek voltunk felvenni a ritmust, míg a folytatásban produkáltunk ugyan egy jó periódust, de ez kevésnek bizonyult. Nincs még lefutva a párharc, de nehéz lesz a visszavágó is.
Mihály Attila: – Felemás érzéseim vannak, mert növelhettünk volna előnyünket, ehelyett a második félidőben valamiért elbizonytalanodtunk, különösen védekezésben. Mindenkit óva intenék attól, hogy ezt az izlandi csapatot lebecsülje, mert a vasárnapi visszavágón is száz százalékot kell nyújtanunk.

A 24 KÖZÉ JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ

UNION KORNEUBURG (osztrák)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 23–44 (10–19)

Korneuburg, 400 néző. V: R. Sager, S. Styger (svájciak)

A Korneuburg legjobb dobói: F. Rath 6, K. Lauter 4, A. Wiesauer 4, J. Schindler 3, D. Gruber 3

FTC: Abramovics – Kovacsicz 4, Szamoránsky P. 2, Tomori 5, Zácsik 5, Szucsánszki 8 (5), Szádvári 4. Cs: Pastrovics (kapus), Such 4, Lukács 2, Cifra 3, Zsivkovics 1, Szabó, Deáki 3, Dajka 1, Szarka A. 2. Edző: Elek Gábor

Kiállítások: 2, ill. 6 perc

Hétméteresek: 3/1, ill. 5/5
Továbbjutott: az FTC, kettős győzelemmel, 95–41-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik