Női kézi: Győrben edzőtáborozik a norvég válogatott

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.10. 11:37
Thorir Heirgeirsson és Veronica Kristiansen az Audi Arénában, munka közben (Fotó: Győri Audi ETO KC)
Mint ismert, a múlt héten még a magyar női kézilabda-válogatott tartotta felkészülését Győrben, és az Ausztria elleni Eurokupa-meccsen pályára is lépett az Audi Arénában, amely ezen a héten sem üres: a több győri játékost is foglalkoztató norvég női válogatott ugyanis április 14-ig a győri létesítményben edzőtáborozik.

A Svájc elleni győztes mérkőzést követően nem haza indult, hanem Győr felé vette az irányt a norvég női kézilabda-válogatott. A Thorir Heirgeirsson vezette északi csapat egészen április 14-ig az Audi Aréna Győrben edz – közölte hivatalos honlapján a Győri Audi ETO KC.

„Nagyon jó a kapcsolatunk a Győri Audi ETO KC együttesével hosszú évek óta, remekül tudunk együttműködni a győri kollégákkal – mondta el a klub honlapjának a felkészülésről Thorir Heirgeirsson, a norvégok szövetségi kapitánya. – Rendszeres időközönként meg szoktuk látogatni a klubban játszó válogatott játékosokat, így a létesítményt is kiválóan ismerjük. Jelenleg öten is Győrben szerepelnek a nemzeti csapatból, akik közül hárman édesanyák is, így több indok is amellett szólt, hogy itt készüljünk. Svájcból könnyen el tudtunk ide jönni, ráadásul hazafelé is sokat jelent majd, hogy egyszerűen tovább tudnak utazni a játékosok a klubjaikba."

A norvég szövetségi kapitány kiemelte, hosszú idő után nyílt lehetősége arra, hogy egy hétig zavartalanul készülhessen a válogatottal: „Hét éve ez az első olyan hét, amikor szezon közben a teljes keret egy héten keresztül együtt tud készülni úgy, hogy nincs mérkőzés vagy bármely egyéb program számunkra. Vannak támadásban és védekezésben is olyan új dolgaink, amiket gyakorolni, fejleszteni szeretnénk. Itt Győrben most végre megvan erre az időnk és a lehetőségünk is" – fogalmazott.

A győri csapatból egyébként Kari Brattset Dale, Stine Oftedal, Veronica Kristiansen, Emilie Hovden és Silje Solberg is tagja a norvég keretnek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik