Így néz ki a részben hazai rendezésű kézi Eb kabalája, és labdája

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.04. 10:20
A női kézi Eb hivatalos labdája (Fotó: mksz.hu)
A 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság kezdete előtt a három rendező ország, Ausztria, Magyarország és Svájc bemutatta az EHF Euro kabalafiguráját és a torna hivatalos labdáját is.

240 nappal a történelmi női Európa-bajnokság kezdete előtt a három rendező ország – Ausztria, Magyarország és Svájc – bemutatta az EHF kabalafiguráját, amely egy vadmacska, olvasható az MKSZ honlapján

„A mindhárom országban megtalálható vadmacska a kézilabda három alapvető tulajdonságát ötvözi: a gyorsaságot, a mozgékonyságot és az intelligenciát. Barátságos, aktív és tisztelettudó viselkedésének köszönhetően várhatóan hamar belopja magát a szurkolók szívébe, míg vidám és kíváncsi természetével már a torna felvezető szakaszától szórakoztatja a közönséget,” – írja az MKSZ. Az először 24 nemzet részvételével zajló kontinenstorna szurkolóinak mostantól lehetőségük van arra, hogy a szervezők és az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) közösségi média csatornáin nevet találjanak az Eb kabalájának. Az eredményhirdetést április 16-án, két nappal a kontinenstorna csoportkörének bécsi sorsolása előtt tartják, a Final Draw-n pedig élőben is bemutatkozik a nagyközönségnek a már névvel felruházott vadmacska.

A szurkolók leadhatják javaslataikat az MKSZ Instagram-oldalán, illetve a Facebook-oldalán.

A kabalafigura mellett a torna hivatalos labdáját is bemutatták. A SELECT márkájú labdán olvasható az Európa-bajnokság szlogenje, a „Catch the Spirit”. A három házigazda játékosai a héten, a 2024-es női EHF EURO Cup utolsó fordulói előtti edzéseken már személyesen is megismerkedhettek az új labdával, amelynek magyarországi hivatalos premierje április 6-án, a Magyarország–Ausztria mérkőzésen lesz Győrben.

A női kézilabda Európa-bajnokságot 2024. november 28. és december 15. között rendezik.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik