Férfi kézi BL: egygólos előnnyel utazhat Magdeburgba a Kielce, simán nyert a Montpellier

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.24. 20:53
Nagy csatában nyert a Kielce (Fotó: Imago Images)
A Kielce hazai pályán nyert 27–26-ra a Magdeburg ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, míg a Montpellier nagy előnyt szerzett a Kiel ellen.

 

A lengyelek kezdték erősebben az első félidőt, és ugyan több ízben elhúztak három góllal, nem tudták lerázni német ellenfelüket. A Hornke, Kristjánsson páros remek napot fogott ki magdeburgi oldalon, így egygólos hazai előnnyel fordultak a csapatok. A fordulás után még közelebb került ellenfeléhez a Magdeburg, de hiába egyenlített többször is, a vezetést nem tudta megszerezni. A nyolc gólt dobó Alex Dujshebaev vezette Kielce 27–26-ra nyert. A pályán történteket egy súlyosnak tűnő sérülés árnyékolta be: a meccs hajrájában Michal Olejniczak egy ütközés után térdsérülést szenvedett, s hordágyon kellett levinni a pályáról. Folytatás egy hét múlva Magdeburgban, ahol kiélezett összecsapás várható.

A késő esti meccs elején még a Kiel vezetett Franciaországban, de a Montpellier hamar összekapta magát, és a szünetben már négy góllal vezetett. A fejenként hét-hét gólt szerző Lenne, Pellas páros vezette francia csapat a második félidőben felőrölte a vendégeket, s megnyugtató, kilencgólos előnnyel utazhat a németországi visszavágóra.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Kielce (lengyel)–Magdeburg (német) 27–26 (14–13)
Montpellier (francia)–Kiel (német) 39–30 (20–16)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik