Férfi kézi: bejelentette visszavonulását Mikkel Hansen

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.03. 13:21
Bejelentette visszavonulását Mikkel Hansen (Fotó: AFP)
Bejelentette visszavonulását a minden idők legjobb kézilabdázói között számon tartott dán klasszis, Mikkel Hansen, aki szerződése lejárta előtt egy évvel hagyja el nyáron az Aalborgot, de még szeretne részt venni a párizsi olimpián.

A 36 éves Mikkel Hansen a kézilabdázás legendájának számít. A pályafutását szülővárosában, Helsingörben kezdő irányító már 20 évesen dán bajnok lett a GOG Svendborggal, majd 2008-ban igazolt Barcelonába, és a csapattal bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Az irányító 2010-ben két évre visszatért Dániába, Koppenhágába, majd 2012-ben szerződtette őt a Paris Saint-Germain, melyet tíz évig erősített, s csak 2022-ben tért haza, amikor aláírt az Aalborghoz.

A kiváló irányító a dán válogatott 2023-as világbajnoki győzelme után stresszes tünetei miatt hosszú betegszabadságra ment, és csak a következő idény elején tért vissza.

Hansen 2022-ben hároméves szerződést kötött dán klubjával, ám annak lejárta előtt egy évvel befejezi pályafutását.

„Csaknem húsz éve abból a sportból élek, amit szeretek. A világ legnagyobb klubjaiban, legjobb játékosaival játszhattam, a legjobb edzőim voltak és csodálatos embereket ismertem meg a pályán és azon kívül is. Mindig is azt mondtam, hogy azon a napon fogom abbahagyni, amikor már nincs meg a játék öröme. Még mindig megvan, még mindig teljes mértékben elkötelezett vagyok amellett, amit csinálok, de úgy érzem, vannak más dolgok is, amik kifelé húznak. Ezért is éreztem úgy, hogy az idei nyár alkalmas arra, hogy szögre akasszam a cipőket” – idézte a dán Tv2 a jelenleg ágyéksérüléssel bajlódó Mikkel Hansent, aki kérdésre elmondta, szeretne ott lenni a dán válogatott tagjaként a párizsi olimpián, különösen azért, mert tíz évig élt a francia fővárosban, melyet második otthonának tekint.

Mikkel Hansen Rióban olimpiai bajnok lett a dán válogatottal, mellyel egymás után háromszor nyerte meg a világbajnokságot, de van két vb-ezüstje, egy Európa-bajnoki címe és három Eb-érme is. A dán irányító klubszinten is remekelt: a dán bajnokságot háromszor, a spanyolt kétszer, a franciát kilencszer nyerte meg, emellett a Spanyol Kupát egyszer, a Francia Kupát ötször hódította el, ugyanakkor egy dolog miatt lehet hiányérzete, hiszen a Bajnokok Ligájában nem tudott diadalmaskodni, pedig 2010-ben és 2017-ben is döntőzhetett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik