Sportrádió: „Bennünk van a tudás, csak felszínre kell hozni” – Nagy László a norvégok elleni olimpiai selejtező előtt

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.03.15. 18:54
Nagy László egy korábbi válogatott mérkőzésen (Fotó: Szabó Miklós)
Nagy László, a Magyar Kézilabda-szövetség elnökségi tagja, a nemzeti együttes csapatvezetője úgy véli, hogy bár a portugálok elleni csütörtöki mérkőzésen látottak alapján a norvégok jobb formában vannak, mint a két hónappal ezelőtti Európa-bajnokságon, a mieinknek lehet keresnivalójuk ellenük szombat este a Tatabányán zajló férfi olimpiai selejtezőn.

„A legfontosabb, hogy győzelemmel kezdtünk, senki sem sérült meg, mindenki játéklehetőséghez jutott és jó teljesítményt nyújtott, ezek jó előjelek a norvégok elleni meccsre” – értékelte röviden a Sportrádió Hazafutás című műsorában Nagy László a Tunézia elleni csütörtöki, önbizalom-erősítő 33–24-es győzelmet.

Lantos Gábor felvetésére a korábbi kiváló kézilabdázó kifejtette: a szombaton következő norvégok valóban „jobb állapotban vannak”, mint a két hónappal ezelőtti Európa-bajnokságon, de…

„Ha azt a teljesítményt nyújtjuk, amit az Európa-bajnokságon, van keresnivalónk ellenük. Igaz ugyanakkor, hogy a két győzelem sem készpénz, hiszen ha legyőzzük őket, az még nem feltétlenül elég az olimpiai részvételhez” – utalt Nagy László arra, hogy ha a portugálok érvényesítik a papírformát Tunézia ellen, akkor a mieink abban az esetben is csak vasárnap juthatnak tovább, ha megverik a norvégokat.

Mint ismert, az olimpiai selejtező mindhárom csoportjából két válogatott jut ki a párizsi játékokra, így a tatabányaiból is.

„Nagyon kiélezett két mérkőzés vár ránk, de bízom abban, hogy ha jó teljesítményt nyújtunk és a szerencse is mellénk áll, győztesként kerülhetünk ki ezekből a párharcokból – folytatta Nagy. – A srácok az Európa-bajnokságon megmutatták, hogy tudnak nagyon jól kézilabdázni. Jó felkészülést tudhatnak maguk mögött, bennük van a tudás, csak felszínre kell hozni. Azzal indítottam őket útnak a selejtező előtt, hogy bízniuk kell önmagukban, a társaikban, és táplálkozniuk kell az Európa-bajnokság sikeréből.”

Mint ismert, a mieink az ötödik, a norvégok a kilencedik helyen zárták a januári, németországi Eb-t.

FÉRFI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ
3. CSOPORT (TATABÁNYA)
Március 14., csütörtök 
Norvégia–Portugália 32–29
Magyarország–Tunézia 33–24
Március 16., szombat
17.00: Portugália–Tunézia
19.30: Norvégia–Magyarország
Március 17., vasárnap
18.30: Tunézia–Norvégia
21.00: Magyarország–Portugália

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik