A Győr óriási csatában jutott a női kézilabda Magyar Kupa döntőjébe

Vágólapra másolva!
2024.03.09. 16:20
Fotó: Török Attila
Tatabányán a női kézilabda Magyar Kupa első elődöntőjében a Győri Audi ETO KC drámai csatában 29–28-ra legyőzte a DVSC Schaefflert, és ezzel bejutott a vasárnapi döntőbe.

 


NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA 
NÉGYES DÖNTŐ, TATABÁNYA
ELŐDÖNTŐ
GYŐRI AUDI ETO KC–DVSC SCHAEFFLER 29–28 (16–12)
Tatabánya, 4000 néző. Vezette: Hargitai, Markó 
GYŐR: S. Toft – Győri-Lukács 1, Nze-Mnko 2, BRATTSET 6, Haugsted 1, V. KRISTINASEN 6 (1), Szöllősi-Schatzl 1. Csere: Duijndam (kapus), OFTEDAL 5, De Paula 2, Blohm 2, Gros 2 (1), Fodor Cs., Hovden 1. Edző: Ulrik Kirkely
DEBRECEN: Gabriel – Grosch 1, PLANÉTA 5, Vámos P. 2, Haggerty 2, J. JOVOVICS 3, Petrus 1. Csere: Bartulovic (kapus) Töpfner 6 (5), FÜZI-TÓVIZI 3, Kácsor 4 (2), CSERNYÁNSZKI 1, Vámos M., Szabó N., E. Johansson, Hornyák. Edző: Szilágyi Zoltán
Az eredmény alakulása. 7 perc: 4–3. 18. p.: 10–10. 23. p.: 13–10. 42. p.: 24–18. 51. p.: 26–24. 56. p.: 27–28
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 8/6
MESTERÉRLEG
Ulrik Kirkely: – A kezünkben volt a mérkőzés, de nem tudtuk lezárni, a Debrecen pedig élt a lehetőséggel és felzárkózott. A végjátékban hatalmas volt a küzdelem, boldogok vagyunk, hogy döntőt játszhatunk.
Szilágyi Zoltán: – Hatgólos hátrányból jöttünk vissza, ezért büszke vagyok a csapatomra, de sajnos az utolsó percekben egy kicsi hiányzott ahhoz, hogy bejussunk a döntőbe. A célunk nem változott, éremmel szeretnénk hazatérni.

KÉSŐBB
17.30: Motherson Mosonmagyaróvári KC–FTC-Rail Cargo Hungaria – élőben az NSO-n!

ÖSSZEFOGLALÓ

Ahogy a 2023-as elődöntőben, úgy a 2024-esben sem kerülte el egymást a Győri Audi ETO KC és a DVSC Schaeffler, de az egy évvel ezelőtti, mindössze egygólos zöld-fehér sikerhez képest – ha fogalmazhatunk így – még kiélezettebb csatára lehetett számítani a szombati első tatabányai mérkőzésen.

Nos, ennek ellenére sokáig úgy tűnt, viszonylag simán nyerhetnek a zöld-fehérek, ugyanis a 6. percben Veronica Kristiansen harmadik góljával átvették a vezetést, amit egészen a hajráig nem is engedtek ki a kezükből. A győriek védelme jól működött, a kapuban Sandra Toft egyre-másra jól avatkozott játékba, míg támadásban nagyszerűen találta meg a villámléptű belső hármas a beálló poszton Kari Brattset Dalét és Linn Blohmot. Hiába egyenlített 10–10-nél Kácsor Gréta pattintott lövésével a Loki mínusz háromról, fordítania nem sikerült. Sőt, kihagyott hetes, majd szélső ziccerből lőtt kapufa után a szünetre nemcsak hogy visszaállt a különbség, de még egyet rá is pakolt Ulrik Kirkely együttese.

 

A 16–12-es első félidőt követően egészen a hatgólos fórig meg sem álltak a győriek, de amikor tovább nyílt volna az olló, Catherine Gabriel fogott meg két labdát, míg Töpfner Alexandra hétméteresekkel gondoskodott róla, hogy negyedórával a vége előtt újból látótávolságba kerüljön a DVSC. A hajrá kezdetén Toft védett büntetőt, de ezzel is csak elodázni tudta, hogy a Loki felzárkózzon. A másik oldalon Gabriel babrált ki a hetest lövő Ana Grosszal, sőt, a francia kapus Line Haugsted labdáját is kivédte, így Füzi-Tóvizi Petra gólja egyenlítést ért az 56. percben. Bár egy támadás erejéig fordítottak az alföldiek, gólra gól volt a válasz, Toft pedig újabb bravúrt mutatott be, s mivel az utolsó labdát az egyenlítésért elszórták a debreceniek, ismét a zöld-fehérek jutottak be a döntőbe.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik