Női kézi: osztrák válogatott jobbátlövő érkezik Debrecenbe

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 17:58
Kristina Dramac nyáron érkezik a DVSC-hez (Fotó: dvsckezilabda.hu)
A női kézilabda NB I-ben szereplő DVSC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződteti az osztrák válogatott jobbátlövőt, Kristina Dramacot.

 

A 22 éves játékos 1+2 éves szerződést írt alá és már nyáron érkezik is Debrecenbe a Lokomotiva Zagrebtől.

A debrecenieknek fontos volt mihamarabb találniuk egy jobbátlövőt, hiszen – mint arról már beszámoltunk –  Győr elleni bajnoki mérkőzésen Hámori Konszuéla jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag, így hosszú kihagyásra kényszerül az átlövő.

Dramac az Európa-liga mostani idényében nyolc meccsen 33 gólt szerzett, a csoportkörben 6 meccsen 24 gólig jutott. Tavaly a Bajnokok Ligájában szerepelt a Lokomotiva Zagrebbel, akkor 16 gólig dobott. Az osztrák válogatottban legutóbb ötször talált be a Norvégia elleni EHF Euro Cup mérkőzésen. A 2021-es spanyolországi világbajnokságon, 19 évesen már kerettag volt. A tavalyi felnőtt vb-n is ott volt, ahol összesen 10 gólt szerzett – idézte fel a DVSC honlapja. 

„Kristina egy fiatal, tehetséges, feltörekvő játékos, aki már nemzetközi szinten is megmutatta magát. Komoly mérkőzéseken, komoly csatákon van túl. Az Európa Ligában remek teljesítményt nyújtott a Zagreb játékosaként és szerepelt már világbajnokságon is az osztrák válogatottal. Én azt gondolom, nagy potenciál van benne és jól ki tudják majd egészíteni egymást Ugolin-nel” – értékelte az igazolást a debreceniek vezetőedzője, Szilágyi Zoltán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik