Krakovszki Zsolt: mindenki egymásért küzdött

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2024.03.19. 17:58
Krakovszki Zsolt (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka, archív)
Krakovszki Zsolt szerint a hétvégén voltak kiemelkedő egyéni teljesítmények, de mindenki egymásért küzdött a pályán a férfi kézilabda olimpiai selejtező tatabányai tornáján, amelyen a magyar válogatott kiharcolta a párizsi kvótát.

Krakovszki Zsolt kerettag volt, de nem lépett pályára Tatabányán. Ennek ellenére szorított a győzelemért, és azt is elárulta, mi kell ahhoz, hogy ott lehessen a francia fővárosban. 

„A maradék mérkőzéseken nagyon jól kell játszanom, vár még ránk egy világbajnoki selejtező és azon olyan teljesítményt kell nyújtanom, hogy Chema Rodríguez számítson rám, ezért dolgozom, és majd kiderül, hogyan alakul” – mondta az M1 aktuális csatornának a 21 éves jobbszélső, aki már visszatért a HSA-NEKA csapatához. Krakovszki ősztől a német élvonalbeli HSG Wetzlarnál folytatja pályafutását és elmondása szerint ez hatalmas előrelépés lehet a karrierjében.

„Tizenkét év után újra kiharcolták az olimpiai kvótát, ami a sportágnak nagyon fontos és nagyon örülök, hogy megnyerték ezt a mérkőzést mínusz négyről. Személyesen nekem pedig egy plusz pozitívum volt, hogy a krízishelyzetekben pályán voltak a juniorválogatottal világbajnoki ezüstérmet szerző játékosok, és nagyon örültem Imre Bence, Fazekas Gergő, valamint Ilic Zoran teljesítményének” – mondta Sótonyi László junior szövetségi kapitány, majd hozzátette, szurkol azoknak a kimaradóknak, akik most nem léptek pályára, hogy a jövőben egyre nagyobb szerepet kapjanak, mivel ez egy kivételes generáció.

A szakember szerint az utóbbi időben megnőtt a kereslet külföldön a magyar játékosok iránt, mivel mindenki azt a „győztes gént és mentalitást” keresi, ami bennük megvan.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik