Férfi kézilabda Ek: nagy izgalmak után elődöntős az FTC

SZENDREI ZOLTÁNSZENDREI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.03.30. 19:39
Fotó: fradi.hu
A férfi kézilabda Európa-kupa negyeddöntőjének visszavágóján az FTC-Green Collect 31–28-ra legyőzte a Tatran Presovot (Eperjes), így összesítésben hat góllal megnyerte a párharcot, és bejutott az elődöntőbe.

 

A SZEZON LEGNEHEZEBB FELADATA várt a zöld-fehérekre szombat este, mert a Tatran Presov elleni párharc első mérkőzésén csak háromgólos előnyt sikerült kiharcolniuk a visszavágóra. Pásztor István, a Ferencváros vezetőedzője továbbra sem számíthatott a sérüléssel bajlódó Ónodi-Jánoskúti Mátéra és Prainer Viktorra, de a balszélső Kovacsics Péter felépült. A hétközi, Balatonfüred elleni – döntetlennel véget érő – bajnokit idő előtt befejező Bognár Alex és Bujdosó Bendegúz is nevezve lett.

A meccs első gólszerzője is közülük került ki, Bognár lőtt át gyors mozdulattal. A jobbátlövő poszton kezdő irányító rögtön a következő támadásban kínai figurára adta fel Imre Bencének a labdát. Hat és fél perc alatt már 12 gólt láthattunk, egyenlő megoszlásban.

Debreczeni Dávidot rendre jól találták meg csapattársai az eperjesi védőfalban, a beálló nem hibázott. Közben a Fradi védekezése sem működött, így nem tudott elszakadni riválisától (7–7). A 9. percben Győri Kristóf váltotta Borbély Ádámot a kapuban, és rögtön három védéssel szállt be a csatába.

Miután Pavel Hernández belőtte a negyedik gólját, amivel 10–10-re kiegyenlített, nyolc percen át nem esett gól. Ebben nagy szerepe volt Győrinek és Igor Chuprynának, akik valósággal megbabonázták a lövő játékosokat. A gólcsendet Hernández törte meg hétméteresből, amivel a Presov átvette a vezetést. A Fradi 11 percen keresztül nem tudott a kapuba találni, a rossz széria egy Lékai-Balogh összjáték után szakadt meg. Az első félidő második felére teljesen leblokkoló együttes kétgólos hátrányban ment a szünetre, az Eperjes összesítésben felzárkózott mínusz egyre (13–11).

A térfélcserét követően a 17-szeres szlovák bajnok rögtön utolérte a magyar csapatot, de egyszer sem állt továbbjutásra. Ebben kulcsszerepe volt az odavágón piros lapot kapó Füzi Dánielnek, a beálló fontos pillanatokban szerzett gólokat. A Fradi rendezte sorait, és 18–17-nél ismét jobban állt ellenfelénél. Egyik csapat sem tudott elhúzni a másiktól, ezért a meccs csak az utolsó tíz percben dőlt el.

A hajrára a Presov teljesen elfogyott, amit a mieink jól használtak ki. A 25–23-as hátrányból pillanatok alatt 29–26-os előnyt csináltak, és kettős győzelemmel bejutottak az elődöntőbe. Az FTC ellenfele a legjobb négy között a görög Olympiakosz lesz. A párharc első mérkőzését hazai pályán (április 20-21.), a visszavágót idegenben játsszák (április 27-28.).

KÉZILABDA
FÉRFI EURÓPA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Tatran Presov (szlovák)–FTC-Green Collect 28–31 (13–11)
Eperjes, 4000 néző. V: Ivanovics, Vujisics (montenegróiak)
PRESOV: Cvitkovic – Fenár 4, HERNÁNDEZ 9 (5), Hajan 1, Urban 3, KASZATKIN 2, Mital 3. Csere: Chupryna (kapus), Sako , Kovács M. 1,  DAVIDOVIC 5, Hozman. Edző: Pavol Jano
FTC: Borbély Á. – IMRE 5, BOGNÁR A. 4, LÉKAI 4, DEBRECZENI 4,  NAGY BENCE 7 (1), Kovacsics 1. Csere: GYŐRI K. (kapus), J. Mikita, Füzi 2, Balogh Zs. 4, Csörgő, Pordán, Pető. Edző: Pásztor István
Az eredmény alakulása. 7. p.: 6–6. 14. p.: 8–9. 17. p.: 10–10. 27. p.: 12–11 32. p.: 15–12. 40. p.: 18–18. 51. p: 25–23. 56. p.: 26–27.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 1/1
Továbbjutó: az FTC 63–57-es összesítéssel.

MESTERMÉRLEG
Pásztor István: – A második félidőben megvolt bennünk az a plusz erő, akarat és koncentráció, ami átlendített minket a nehéz pillanatokon. Remélem, hogy ez a stabilitás állandósul, amit a végén nyújtottunk. Hazai pályán még nagyobb lendülettel jöttek ránk, mint az első meccsen, Győri Kristóf jó formájára nagy szükség volt, kapusteljesítmény nélkül nehéz nyerni, ma ő is hozzátette a magáét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik