Férfi kézi: bemutatta leendő edzőjét a magyar BL-csapatok negyeddöntős ellenfele

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 13:43
Martin RoseNyártól Maik Machulla irányítja az Aalborgot (Fotó: Getty Images)
Megvan a nyáron, szerződése lejárta előtt távozó Stefan Madsen utódja a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában érdekelt dán Aalborgnál, amely két éves szerződést kötött a legutóbb a német Flensburgnál dolgozó Maik Machullával.

Mint megírtuk, szerződése 2025-ös lejárta előtt egy évvel, már idén nyáron távozik az Aalborgot 2017 óta irányító Stefan Madsen, ám a klub csak most jelentette be a szakember utódját, ugyanis a legutóbb a német Flensburgnál dolgozó Maik Machulla két évre szóló szerződést írt alá.

A 47 éves szakember hosszú játékospályafutását 2015-ben a Flensburg játékosaként zárta le, majd korábbi klubjainál, a Nordhorn-Lingennél és a Hamm-Westfalennél is edzősködött, mielőtt 2012-ben visszatért a Flensburghoz másodedzőként, majd öt évvel később, 2017-ben vezetőedzőnek léptették elő.

Machulla irányításával a Flensburg 2018-ban és 2019-ben is német bajnok lett, 2020-ban és 2021-ben pedig ezüstérmet szerzett, de a szakember 2023 tavaszán távozott a csapattól.

„Az új edző keresése során arra koncentráltunk, hogy egy sikeres és tapasztalt szakembert találjunk. Maik az erős Bundesligában eltöltött évek után érkezik és nagy tapasztalattal rendelkezik. Ezen kívül edzőként a támadó, közönségszórakoztató játékstílusáról is ismert, amit a következő idénytől a Sparekassen Arénában is láthatunk majd” – mondta az Aalborg igazgatója, Jan Larsen.

„Nagyon várom, hogy elkezdhessem a munkát az Aalborgnál. Alig várom, hogy a világ egyik legambíciózusabb klubjának tagja legyek. Izgalmas játékosállománnyal dolgozhatunk és az a célom, hogy együtt trófeákat nyerjünk és eljuttassuk az európai kézilabda élvonalába az Aalborgot” – mondta Maik Machulla, aki július 1-től számítva két évre kötelezte el magát a dán élcsapatnál.

Az Aalborg a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében mindenképpen magyar csapattal csap össze, hiszen a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged párharcának továbbjutójával vív meg a négyes döntőbe jutásért.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik