A lapadu is kellett a magyar férfi kézilabda-válogatott olimpiai kvalifikációjához

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.31. 11:07
A magyar férfi kézilabda-válogatott épp lapadúzik (Fotó: MKSZkezilabda/YouTube)
A magyar férfi kézilabda-válogatott olimpiára való kijutásáról indított háromrészes videósorozatot a Magyar Kézilabda-szövetség. Az első, most megjelent részben a tatabányai selejtezőtornáról tudhatunk meg néhány kulisszatitkot, így például Chema Rodríguez szövetségi kapitány motivációs beszédét a Tunézia elleni meccs előtt, de ismertté válik nemzeti csapatunk egyik, nemrég bevezetett szokása is, a lapadu.

Chema Rodríguez megindító motivációs beszédében azt hangsúlyozta a játékosoknak, hogy készen állnak és higgyenek magukban, s csak élvezzék a játékot. A szövetségi kapitány a monológot érdekes dologgal zárta:

„És persze: lapadu, srácok, lapadu!” – hangzik el Chemától a beszéd végén, majd Tord Ellingsennek, a magyar válogatott erőnléti edzőjének segítségével kiderül, mi is az a lapadu.

„A lapadut az idei Európa-bajnokságon kezdtük el csinálni. Ez igazából egy nyújtó gyakorlat, de egyfajta tánc is és nagyszerű hangulatot teremt sok nevetéssel. Azóta is csináljuk, mert sikeresek voltunk vele” – mondta Ellingsen a magyar válogatott furcsa szokásáról.

A LAPADU 3:33-TÓL

A második részben a Norvégia ellen négy góllal elvesztett második mérkőzés került a fókuszba, amely után Chema Rodríguez emelt hangon, ugyanakkor büszkeséggel beszélt a játékosokkal az öltözőben. 

„A vesztes meccs után úgy üvöltött le minket, hogy közben hozzátette, iszonyatosan büszke ránk. Soha életemben nem tapasztaltam hasonlót, és ezt szenzációs volt megélni!” mondta a jelenetről a torna végén Imre Bence. 

CHEMA BESZÉDE 8:45-TŐL

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik