Női kézilabda NB I: távozókat és maradókat jelentett be a Vác

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.02.06. 14:34
Tyiskov-Helembai Fanny is máshol folytatja (Fotó: Török Attila)
Az idény végén távozó, valamint szerződést hosszabbító játékosokról adott hírt kedden hivatalos Facebook-oldalán a női kézilabda NB I-ben szereplő Praktiker-Vác.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Kuczora Csenge a következő idénytől Németországban, a Thüringer HC-ben kézilabdázik. A keddi bejelentésből kiderül, hogy szerződése szezon végi lejártával biztosan távozik még Tyiskov-Helembai Fanny, Marincsák Nikolett, Ferenczy Fruzsina, Bánfai Kíra, Ballai Anna és Ballai Borbála is. 

A klubhonlap híre szerint Such Nelli, Kovalcsik Jázmin és Csizmadia Fanni meghosszabbította szerződését: előbbi kettő egy, Csizmadia két évre szóló megállapodást írt alá. A nyáron érkező játékosok bemutatását szerdára ígérik a váciak.

A vezetőedző Herbert Gábor marad, a 2022-ben érkező szakember – akinek irányításával az előző idényben hatodik lett a csapat, valamint bejutott az Európa-liga csoportkörébe – további két évre szóló megállapodásban egyezett meg.

„Két éve Vácon kaptam meg a bizalmat, hogy edzői pályafutásom során először az NB I-ben bizonyíthassak, és nagyon örülök neki, hogy folytatni tudjuk a megkezdett munkát. A nyáron az elmúlt években megszokottakhoz képest nagyobb változás lesz majd a játékoskeretben, de az új csapat építésének hatalmas motivációval vágok majd neki. A következő idényben a célok változatlanok maradnak, bízom benne, hogy az átalakuló kerettel is meg tudunk majd felelni az elmúlt hét-nyolc év eredményei alapján felépülő elvárásoknak” – idézi a klubhonlap Herbert Gábort.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik