Kézilabda: Juhos Kata 11 góljával nyert a Dunaszerdahely – körkép

Vágólapra másolva!
2024.02.24. 22:41
Juhos Kata főszerepet vállalt csapata győzelmében (Fotó: Dömötör Csaba)
Juhos Kata 11 góllal járult hozzá a címvédő Dunaszerdahely 30–23-as győzelméhez a HK Slovan Duslo Sala otthonában a szlovák-cseh közös női kézilabda-bajnokság, a MOL Extraliga alapszakaszának szombati játéknapján.

 A szlovák szövetség honlapja szerint Debre Viktor vezetőedző csapatában Hornyák Bernadett és Eliska Desortová négy-négy alkalommal talált a hálóba.

Ogonovszky Eszter négy gólt lőtt a DHK Baník Most együttesében, amely otthon 33–27-re verte a Házená Kynzvart csapatát. A Dunaszerdahely második, a Baník Most harmadik a tabellán.

Suba Sárának 11 védése volt – ez 38 százalékos hatékonyságot jelentett – az SV Union Halle-Neustadtban, amely házigazdaként 30–23-ra kikapott a TuS Metzingentől a német élvonalban. Lakatos Rita öt lövésből négy alkalommal volt eredményes, Szabó Laura mindkét kísérletét gólra váltotta a BSV Sachsen Zwickau csapatában, amely otthon 35–26-ra kikapott a TSV Bayer Leverkusentől.

A címvédő és listavezető SG BBM Bietigheim másodszor veszített pontot a mostani idényben, mert bár házigazdaként a második félidő elején már tíz góllal vezetett a Thüringer HC ellen, a meccs végén az egyenlítésért kellett küzdenie és végül 27–27-et játszott. Háfra Noémi és Faluvégi Dorottya sem volt eredményes, míg csapatuk négypontos előnnyel vezet a tabellán. A Halle-Neustadt a 10., a Zwickau a 11. helyen áll.

Szabó Edina vezetőedző együttese, a Saint-Amand HB 33–30-ra nyert az MHB Mérignac otthonában a francia női bajnokságban, így a kilencedik helyre lépett előre.

Leimeter Csaba egyszer talált be a német bajnokságban sereghajtó HBW Balingen-Weilstetten csapatában, amely otthon 33–31-re kikapott a Rhein-Neckar Löwentől.

A balátlövő Fekete Dániel három góllal, a kapus Miklós Gergő 12 védéssel járult hozzá a Riihimäen Cocks 36–28-as hazai sikeréhez a Helsingin IFK ellen a finn élvonalban. A Cocks második a felsőházi tabellán.

A Lukács Pétert foglalkoztató Elverum HB döntőbe jutott a Norvég Kupában, mivel házigazdaként 30–29-re nyert a Kristiansand ellen a szombati elődöntőben. A magyar irányító mindkét lövését gólra váltotta.

Tóth Rajmond három kísérletből kétszer talált be, csapata, a Frigoríficos del Morrazo pedig otthon 29–29-es döntetlent játszott a Viveros Herol BM Nava együttesével a spanyol élvonalban, és továbbra is a táblázat 14. helyén áll.

Dörnyei Borisz egy gólt lőtt a Dinamo Pancsevóban, amely 26–21-re nyert az RK Jugovics vendégeként a szerb bajnokságban. A 11-szeres magyar válogatott Sunajko Stefan nem volt eredményes a címvédő és listavezető RK Vojvodinában, amely először veszített pontot a mostani idényben, mivel 29–29-es döntetlent játszott a korábbi magyar szövetségi kapitány, Vladan Matics által irányított Metaloplasztika Sabac otthonában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik