Férfi kézi: idő előtt távozik az Aalborg edzője

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.27. 08:47
Stefan Madsen szerződése lejárta előtt egy évvel távozik az Aalborgtól (Fotó: AFP)
Nyáron távozik a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában biztos továbbjutó dán Aalborg edzője, Stefan Madsen – jelentette be a klub, kitérve rá, hogy a szakember a klubigazgató Jan Larsennel közösen hozta meg döntését.

Stefan Madsen először 2008-ban kezdett el dolgozni az Aalborgnál még másodedzőként, majd 2011 és 2013 között volt a német Leipzig vezetőedzője is, de 2015-ben újabb három évre visszatért az Aalborghoz.

A 47 éves szakember az Aalborg másodedzői posztja mellett a dán korosztályos válogatottaknál is tevékenykedett, de 2018-ban már vezetőedzőnek nevezte ki a klub.

Madsen irányításával az Aalborg háromszor lett dán bajnok, a legutóbbi két kiírásban viszont egyaránt elveszítette a GOG elleni bajnoki finálét, míg 2021-ben döntőig meneteltek a Bajnokok Ligájában, ám simán kikaptak a Barcelonától.

Stefan Madsennek eredetileg 2025 nyaráig szólt a szerződése, de végül úgy döntött, már nyáron elhagyja a csapatot.

„Az utóbbi időben megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy próbáljak ki valami újat. Ez a gondolat egyre erősebb lett és most tettekké vált. Időnként mindenkinek új impulzusokra van szüksége, ez vonatkozik a klubra, a játékosokra és jelen esetben rám is” – mondta Stefan Madsen, aki egyelőre nem tudja, hol folytatja pályafutását.

„Stefan kétségtelenül a klub történetének legsikeresebb edzője. Három bajnoki cím, két kupa-, három Szuperkupa-győzelem és Bajnokok Ligája-döntő, szóval meg kell emészteni egy ilyen bejelentést. Mindezek ellenére megértjük és tiszteletben tartjuk a döntést, ahogy teljesen biztosak vagyunk abban is, hogy Stefan maximálisan elkötelezett lesz az idény hátralévő részében” – mondta Jan Larsen.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik