Férfi kézi Eb: Magyarország elképesztő tornát játszott – Juan Carlos Pastor

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.06. 11:03
Juan Carlos Pastor (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a házigazda Egyiptom nyerte a férfi kézilabdázók Afrika-bajnokságát, ezzel selejtező nélkül jutott ki a párizsi olimpiára. Az észak-afrikai csapatot az OTP Bank-Pick Szegedtől tavaly nyáron távozó Juan Carlos Pastor vezette tornagyőzelemre, s saját csapata teljesítménye mellett a szakember a delmagyar.hu-nak a magyar válogatott Európa-bajnoki szerepléséről is szót ejtett.

Juan Carlos Pastor elmondta, hogy a torna kezdetétől a Tunézia elleni mérkőzésre készültek, ugyanis a kontinensen Egyiptom után Tunézia képviseli a második legnagyobb játékerőt, ám az elődöntőben 30–25-re a házigazda egyiptomiak nyertek, s bejutottak az Algéria elleni fináléba.

„Algéria ellen nagyobb nyomás volt rajtunk a döntőben, mert rendre hasonló különbséggel nyertek, mint mi. Ők már teher nélkül kézilabdázhattak, mert kijutottak a világbajnokságra és az olimpiai selejtezőtornára is. Nekünk viszont csak egy lehetőségünk volt, nyerni. A Tunézia elleni eufóriát hamar el kellett felejteni és felkészülni a fináléra, megismételni az elődöntőben mutatott teljesítményünket. Végül minden rendben volt és nagy sikert arattunk, megtettük az első lépést. Megnyertük az Afrika-bajnokságot és megszereztük az olimpiai kvótát” – mondta a Délmagyarnak Juan Carlos Pastor, aki úgy véli, a sok sérült miatt sem érték el a csúcsteljesítményt, ennek ellenére a csapatból hárman kerültek a torna All Star-csapatába, a legértékesebb játékosnak pedig a veszprémi Jahja Omart választották.

Pastor úgy véli, hogy a labdarúgás után Egyiptomban a kézilabda a második legnépszerűbb sportág, a kézilabda-válogatottnak pedig megszaporodtak a támogatói.

A Szeged korábbi edzője elmondta, az Afrika-bajnokság mellett kevesebb ideje jutott az Európa-bajnokságra, de nem lepte meg őt a végső sorrend, azaz a franciák sikere, a dánok ezüstje és a svédek bronzérme.

„Magyarország elképesztő tornát játszott, nagyon boldog vagyok, mert az edzők, Chema és Miguel a barátaim, de nagyon örültem a három szegedi, (Bánhidi) Bence, (Bodó) Ricsi és Szita (Zoltán) teljesítményének is. Megérdemelten szerezték meg ezt a fantasztikus ötödik helyet, gratulálok hozzá nekik! Spanyolország volt az Eb negatív meglepetése, de ne felejtsük el, hogy az elmúlt években milyen nagyszerű eredményeket értek el ők is” – hangsúlyozta Juan Carlos Pastor, aki szerint a spanyolok gyengélkedésének a horvátok elleni tízgólos vereség volt a kulcsa, de a szakember úgy véli, a jövőben is bárkire veszélyesek lesznek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik