Női kézi: Vámos Petra távozik a DVSC-től – hivatalos

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.01.07. 20:22
A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata a Sport Tv Harmadik Félidő című műsorában bejelentette, hogy Vámos Petra távozik az együttestől, és Franciaországban a Metz csapatánál folytatja pályafutását júliustól. A hírről nem sokkal később a DVSC honlapja is beszámolt.

Vámos Petra Metzbe távozik (Fotó: Kovács Péter)
Vámos Petra Metzbe távozik (Fotó: Kovács Péter)
Vámos Petra Metzbe távozik (Fotó: Kovács Péter)

A bajnoki és Magyar Kupa-bronzérmes, Bajnokok Ligája-szereplő Debrecen irányítóját, Vámos Petrát Európa élklubjai is szívesen látnák keretükben. A karmester legutóbbi szerződésébe bekerült egy záradék, amely szerint BL-ben szereplő csapat meghatározott összegért kivásárolhatja 2025-ig szóló szerződéséből a játékost, erre került most sor: Vámos nyártól a francia bajnok Metz játékosa lesz, ahol 2027-ig írt alá..

A posztjáról a dán Kristina Jörgensen Győrbe távozik, így szüksége volt a Metznek egy irányítóra, és a magyar játékosra esett a választás.

„Hónapok óta folyt az egyeztetés az átigazolásommal kapcsolatban, s végül most jutottunk el idáig – fogalmazott a Piros-Fehér Podcast vasárnap esti adásában Vámos Petra. – Vonzott a légiósélet, tetszik a francia stílus, amely preferálja a gyors játékot, a Metz pedig az egyik legszimpatikusabb csapat számomra a Bajnokok Ligájában, ezért döntöttem úgy, hogy elfogadom az ajánlatát A célok adottak, biztos vagyok benne, hogy rengeteget tanulok majd a rutinos csapattársaktól. S persze nagy kihívás megismerni egy új kultúrát. Köszönöm a debreceni vezetésnek, hogy lehetővé tette, hogy a karrieremet a Metznél folytathassam.”

Vámos tehát nyártól a Bajnokok Ligája egyik legerősebb csapatának játékosa lesz, de az addig hátralévő fél évben mindent megtesz jelenlegi klubjáért.

„…már tavaly is szó volt a váltásról, de akkor még nem álltam készen erre. Ebben a szezonban fizikailag és mentálisan is sokat léptem előre, s külön öröm, hogy a DVSC-ben játszhattam először a BL-ben. Úgy tűnik, az ötéves periódusok jellemzik az életemet: öt év Bogláron, öt év itt, Debrecenben, sorszerű az egész. Most rengeteg érzelem van bennem, jó, hogy még van fél év a váltásig, addig ezek leülepszenek majd. Szeretném szép eredményekkel elhagyni Debrecent, amely a második otthonom lett. Még nem tettünk le a bajnoki bronzérmemről, a Magyar Kupában is ott szeretnénk lenni a végjátékban és a Bajnokok Ligájában is cél a továbbjutás!”

„Boldogok vagyunk, hogy Vámos Petra hozzánk érkezik – mondta Emmanuel Mayonnade, a Metz vezetőedzője a csapat honlapján. Pontosan ilyen játékost kerestünk, persze más, mint Kristina Jörgensen. Nem akartuk egy teljesen hasonló játékossal pótolni Kristinát. Többek leszünk egy játékossal, aki jó az egy az egy elleni harcban. Kitartó, fiatal és abszolút alkalmas a fejlődésre. Megvan a képessége, hogy kettes védővé váljon. Kiváló a lerohanásoknál is, olyan játékos, aki gyors és robbanékony.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik