Férfi kézi: A testvéremmel az volt az álmunk, hogy együtt leszünk válogatottak – Krakovszki Zsolt

SZ. Z.SZ. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.07. 08:10
null
Krakovszki Zsolt sokat fejlődött az elmúlt másfél évben, klubjánál bedobták a méy vízbe (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)
Krakovszki Zsolt kezdőként kapott lehetőséget a magyar válogatott pénteki, Csehország elleni felkészülési mérkőzésén. A 21 éves jobbszélsőnek sikerült élnie a lehetőséggel, gólt dobott a 26–25-re elveszített találkozón.

„Nem ez volt az első meccsem a válogatottban, de úgy gondolom, sikerült élnem a lehetőséggel. Természetesen van még mit fejlődnöm, egy helyzetet most is kihagytam. A csehek ellen megtapasztalhattuk a kemény védekezést mélységében és a fellépő kettes védőikkel. Gyakoroltuk azokat a játékokat, amelyek a héten napirenden voltak. Van még javítanivalónk, de jó irányba haladunk” – foglalta össze a dudaszó pillanatában kapott góllal elveszített összecsapás legfontosabb tanulságait Krakovszki Zsolt.

A 2023-as esztendő szintlépés volt mind neki, mind testvérének, Bencének, aki szintén pályára lépett pénteken. Zsolt a pálya egyik, Bence a másik szélén játszik – ráadásul mindketten egyre magasabb színvonalon.

„Nagyon örülök neki, hogy testvéremmel osztozhatom a sikereken, amióta elkezdtük a kézilabdát, ez volt az álmunk, leírhatatlan érzés. Örülök, hogy idáig eljutottunk és itt lehetünk a válogatottban, de még bőven van feljebb. Rengeteg játéklehetőséget kaptam a NEKA-nál az elmúlt másfél évben, ahol már húszévesen bedobtak a mély vízbe. Ezt nem mindenki mondhatja el magáról. Mindenkitől rengeteget tanulok itt, a válogatottban is, a rutinosabb játékosoktól kezdve egészen Chemáig.”

Rodríguez Pedro távolléte miatt a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitányának két fiatal jobbszélsővel kell nekivágnia a nekünk január 12-én, pénteken kezdődő Európa-bajnokságnak. Zsolt poszttársa régi jó ismerőse, Imre Bence lesz, akivel 2022 nyarán a magyar ezüstéremmel záruló U21-es világbajnokságon is jól kiegészítették egymást.

„Még nem tudjuk, felezzük-e Bencével a meccseket, de szerintem mindketten örülnénk neki. Mindenképp tovább szeretnénk jutni a csoportból, ami nagy lendületet adhatna nekünk a még nehezebb középdöntős ághoz” – mondta a fiatal játékos, aki nem tartja magát technikás szélsőnek, de a súlypontemelkedése átlagon felüli.

A magyar válogatott a németországi kontinensviadalon Montenegró, Szerbia és Izland mellé került a csoportban. Már ez sem ígérkezik könnyűnek, de ha sikerül közülük két válogatottat megelőzni, akkor a középdöntőben olyan sztárcsapatok jöhetnek, mint Spanyolország, Horvátország, Franciaország vagy a házigazda Németország.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik