Női kézi: kiderült, mikor térhet vissza Hornyák Dóra és Fodor Csenge

Vágólapra másolva!
2023.12.05. 09:04
null
Még az idén visszatérhet Hornyák Dóra (Fotó: Dömötör Csaba)
A magyar női kézilabda-válogatottból az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon térdsérülés miatt hiányzó játékosok közül a Debrecen balátlövője, Hornyák Dóra december végén, a Győr balszélsője, Fodor Csenge január végén térhet vissza a pályára.

Az M1 aktuális csatornának nyilatkozva a 39-szeres válogatott Hornyák felidézte, hogy tavaly december 14-én szakadt el a keresztszalagja, január 23-án volt a műtétje, és utána majdnem mindennap gyógytornázott.

„Nem volt egyszerű, nem volt könnyű, megcsúsztunk két-három hetet, de nem tartott több ideig, mint bárki másnál. A legnehezebb az volt, amikor a lelátóról kellett néznem a többieket, ahogy játszanak” – nyilatkozta a védekezőspecialista.

Hozzátette, mostanra erősebb lett a lába, mint a sérülése előtt volt. Ezen a héten kezdett százszázalékos edzésmunkát végezni, minden gyakorlatot a csapattársaival csinál, de kap pihenőt a feladatok között. December 30-án, a Kisvárda elleni bajnoki meccsen tér vissza a pályára, de fokozatosan fog visszaállni, nem vállal egyből hatvan percet.

Elárulta, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánnyal rendszeresen beszélt az elmúlt hónapokban, és a szakvezető várja a visszatérését a válogatottba, hiszen tavaly novemberben az Európa-bajnokságon ő volt a csapatkapitány.

Fodor Csengének augusztus közepén részlegesen elszakadt a hátsó keresztszalagja. Elmondása szerint voltak rossz periódusai lelkileg, de most már látja az alagút végét, úgyhogy egyre jobban van, ráadásul a klubban mindenki mögötte áll és támogatja, ez tartja benne a lelket.

„Jól vagyok, minden az ütemterv szerint halad, és már a rögzítőt sem kell viselnem” – nyilatkozta a nyolcszoros válogatott balszélső.

Hozzátette, ezekben a hetekben a sportspecifikus mozgásra, futásra, ugrásra rávezető gyakorlatokat végzi, de nem kapkodnak, az elsődleges feladat az izom visszaépítése.

Hangsúlyozta, ha továbbra is minden rendben lesz, akkor január végén visszatérhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik