Női kézi: francia és orosz játékosok érkezhetnek az FTC-hez – sajtóhír

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.12.28. 17:28
null
Laura Glauser is csatlakozhat az FTC-hez (Fotó: AFP)
Kevés konkrétum ismert még a Ferencváros női kézilabdacsapatának jövő idénybeli keretével kapcsolatban, a nemzetközi sajtóban ugyanakkor már bedobtak néhány lehetséges érkezőt, ezek alapján többek között a friss világbajnok francia Laura Glauser és Orlane Kanor, illetve az orosz válogatott Darja Dmitrijeva és Valerija Maszlova is zöld-fehérbe öltözhet a nyáron.

Az Upskill Handball kézilabdás oldal – melynek a Veszprém egyiptomi jobbátlövője, Jahja Omar is a nagykövete – közösségi felületén az elmúlt időszakban négy, FTC-vel kapcsolatos átigazolási pletykát is megosztott.

A portál úgy tudja, hogy két-két francia és orosz játékos csatlakozhat a Fradihoz. A népligeti klub átigazolási híreket nem szokott kommentálni, Nyíri Zoltán ügyvezető alelnök azonban még szeptemberben arról beszélt egy szurkolói ankéton, hogy négy olyan játékossal tárgyalnak, akik komoly erősítést jelenthetnek.

A mostani hírek szerint a kapuba jöhet a francia válogatottal friss világbajnok Laura Glauser, aki 2020 és 2022 között a Győri ETO-ban szerepelt, azóta a CSM Bucuresti-et erősíti. A bukarestiek két új kapust (Gabriela Moreschi és Daciana Hosu) is igazoltak már, így a 30 éves Glauser távozása szinte biztosra vehető. (Érdekesség, hogy a játékos maga is „lájkolta” az Upskill Handball posztját.)

Glauser válogatottbeli társa, a 26 éves balátlövő, Orlane Kanor a másik bukaresti csapattól, a Rapidtól érkezhet Budapestre. Ezen a poszton még nagy kérdés, sikerül-e megtartani az Esbjerg elleni előző idénybeli BL-elődöntőben győztes gólt szerző Emily Bölköt. (Hozzá hasonlóan egy másik közönségkedvencnek, a jobbszélső Angela Malesteinnek is lejár a szerződése az idény végén.)

Az Upskill Handball ezt megelőzően két orosz válogatott megszerzését is belengette. Nagy fogás lenne a 28 éves irányító, Darja Dmitrijeva leigazolása, aki jelenleg a Krim Ljubljana játékosa. Jobbátlövőben újabb variációs lehetőséget jelentene a távolról is veszélyes bombákra képes 22 éves Valerija Maszlova, akit a Bresttől kell megszerezni.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik