Női kézi: Szikora hiánya érzékenyen érint minket, mert jó formában volt – Golovin Vlagyimir

Vágólapra másolva!
2023.11.02. 09:06
null
Szikora Melinda sérülése érzékenyen érinti a válogatottat (Fotó: Imago Images)
Szerda este újra összegyűlt a magyar női nemzeti csapat, amely vasárnap Németországban lép pályára edzőmérkőzésen a súlyos térdsérülést szenvedő kapus, Szikora Melinda nélkül.


A világ- és Európa-bajnoki címvédő norvégok és az osztrákok ellen vívott október közepi Európa-kupa-csoportmérkőzés után szerda este újra találkozott a magyar női kézilabda-válogatott. A keret nem hivatalos válogatott héten gyűlt össze Budapesten, a külföldön légióskodó játékosok ezért most nem tudtak csatlakozni. A rövid összetartás zárásaként a Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány által irányított, a decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra hangoló együttes vasárnap délután Münchenben felkészülési mérkőzést játszik Németországgal. A meccs előtt közvetlenül a német Bietigheimben védő Szikora Melinda is csatlakozott volna kiutazó társaihoz, ám a kapus a dán Odense elleni, múlt vasárnapi Bajnokok Ligája-csoporttalálkozón keresztszalag-szakadást szenvedett, a napokban megműtik, így lemarad a vb-ről. Helyette most a váci Bukovszky Anna kap lehetőséget.

„Szikora Melinda hiánya érzékenyen érint minket, mert jó formában volt, és a személyisége is sokat jelent a csapatnak. Bízunk benne, hogy a sérülések a hátralévő időben már elkerülnek minket, nem dől ki senki, akit nehezen tudunk pótolni. Bukovszky Anna fiatal tehetség, korábban már edzett a kerettel az összetartásokon, és most újra megnézzük, mire képes ebben a mezőnyben. Neki sem ismeretlen a társaság – mondta Golovin Vlagyimir, aki csütörtökön és pénteken összesen öt tréninget, ebből három labdás edzést tart a keretnek Gyálon. – Elemezzük, miként teljesítettünk a Norvégia és az Ausztria elleni Európa-kupa-meccsen, megvizsgáljuk a védekezést és a visszarendeződést. Két napunk lesz, hogy felkészüljünk a német válogatottból. Vasárnapi riválisunk is pályára lépett októberben, Ukrajna ellen győzött az Európa-bajnoki selejtezőben, azt, és a legutóbbi két vele vívott összecsapásunkat is elemezzük most. Nagyjából tudjuk, kikkel találkozunk, még úgyis, hogy ez nem hivatalos válogatott hét, és a németeknél is lesznek hiányzók, például olyanok, akik Romániában légióskodnak.”

A kapitány szerint a németek a norvégokhoz hasonlóan gyorsan indulnak, középkezdésből is, és veszélyesek a lerohanásaik. A norvégok általában nyolc labdaátadással vezetik a lerohanásaikat, míg a németek tízzel, és csak utána cserélnek támadásban, ezért a visszarendeződés ezúttal is nagyon fontos lesz. Golovin leszögezte, ebben a játékelemben biztosan előrébb kell lépnie és fejlődnie a magyar válogatottnak, amely bár a norvégok ellen is jól futott, nem volt kellően agresszív, nem tudta hatékonyan megakadályozni a rivális befejezéseit, amikor vissza kellett zárnia a saját kapuja elé. Támadójátékban Norvégiával szemben kreatív volt a Golovin-csapat, a beállósok is eredményesen játszottak, ezt a teljesítményt kell még továbbfejleszteni a jövőben.

A NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Bukovszky Anna (Praktiker-Vác), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC).  Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC), Töpfner Alexandra (DVSC Schaeffler). Jobbátlövők: Albek Anna (Mosonmagyaróvár),
Klujber Katrin (FTC).  Irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs Handball),
Simon Petra (FTC), Vámos Petra (DVSC). Beállók: Bordás Réka (Vác), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC),
Pásztor Noémi (Mosonmagyaróvár). Balátlövők:   Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE),
Kuczora Csenge (Vác). Balszélsők: Hársfalvi Júlia, Márton Gréta (mindkettő FTC)

KÉZILABDA
NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
14.30:
Németország–Magyarország, München (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik