Női kézi El: Kuczora Csenge újra csoportkörbe jutna a Váccal

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2023.11.09. 12:04
null
Kuczora Csenge (labdával) szerint felkészült annyira a Vác, hogy győzelemmel kezdjen az Európa-ligában (Fotó: Imago Images)
Döcögősen kezdte az évadot a Praktiker-Vác, amely szombaton elkezdi szereplését a nemzetközi kupában. Kuczora Csengéék a török bajnok Kastamonu ellen harcolnák ki a csoportkörös szereplés jogát az Európa-ligában, de a Debrecen elleni bajnokin sem a pofonért futnak ki a pályára.

Felemásan kezdte az idényt a Praktiker-Vác, amely kilenc bajnoki mérkőzéséből ötöt elvesztett – igaz, az élcsapatok nagy részét egyszer már letudta Herbert Gábor együttese. A piros-fehérek hétvégén újabb kemény sorozatba kezdenek: az Európa-liga selejtezőjében a török bajnok Kastamonu ellen próbálják meg kiharcolni a csoportkörbe jutást, a párharc két mérkőzése között pedig szerdán a DVSC-t fogadják az NB I-ben. Az együttes legeredményesebb játékosa, az 59 gólos Kuczora Csenge bizakodó a folytatást tekintve, szerinte egyre jobb formában vannak.

„Jól sikerült a felkészülésünk, még a rajt is, aztán elveszett a lendület – mondta a Nemzeti Sportnak Kuczora Csenge.Nem jött jókor a Győr, a Fradi és az Óvár elleni sorozat, de azóta ismét magunkra koncentrálunk, azok a meccsek következnek, amelyeket meg kell nyerni. A Budaörs és a Vasas elleni vereségek biztos, hogy még sokáig fájnak, de ezek után is sikerült talpra állnunk, magabiztosan győztük le a Dunaújvárost. El kell ismerni, sajnos mindkét csapat mi vagyunk, de igyekszünk a jobbik arcunkat mutatni.”     

A váciak válogatott gólgyárosa jól kezeli a kulcsemberekre nehezedő nyomást, úgy gondolja, minden csapatba kell olyan játékos, aki bátran vállalja a vezérszerepet.

„Próbálok annyit magamra vállalni, amennyit kell. Van, amikor jól jön ki a lépés, van, amikor nem –      tette hozzá a balátlövő. – A többiek is ugyanúgy beleállnak a helyzetekbe, a legtöbbször előlép valaki, aki átlendíti a csapatot a holtponton. Sajnos a Vasas és a Budaörs ellen nem volt, ebben még fejlődnünk kell. Nem jött jókor Helembai Fanny sérülése, hiszen fontos meccsek előtt álltunk, de így is éltünk a kínálkozó lehetőségekkel, a kölcsönvett Bordás Réka pedig jól segített ki minket.”     

Szombaton 14 órától a török bajnok, az előző évadban még a Bajnokok Ligájában szereplő Kastamonu Belediyesit fogadják a váciak az Európa-liga harmadik selejtezőkörében, és nem ijednek meg az újabb erőltetett menet kihívásától – győzelemmel rajtolnának a nemzetközi kupában.

„Nem lesz könnyebb ez a sorozat sem, de szerintem felkészülünk annyira, hogy győzelemmel kezdjünk  az Európa-ligában. Az első meccsen kiderül, mekkora erőt képvisel az ellenfél légiósok nélkül, és ha valami újat mutat is, igyekszünk jól reagálni rá” – fogalmazott Kuczora Csenge, aki zárásképp hozzátette, a remélt jó formát kell átvinniük a Loki elleni szerdai bajnokira is.

NŐI KÉZILABDA
EURÓPA-LIGA
3. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
November 11., szombat
14.00:
Praktiker-Vác–Kastamonu Belediyesi GSK (török) (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik