Kézilabda: Széles Ákos hat gólt lőtt Bukarestben; Kajdonék nem jutottak El-csoportkörbe

Vágólapra másolva!
2023.11.19. 23:53
Széles Ákos hat góllal járult hozzá a CSM Bucuresti 34–24-es hazai győzelméhez a CSU Suceava ellen a román férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján.

A román liga honlapja szerint a magyar játékosnak hét kísérlete volt a találkozón, tehát csak egyet hibázott. A fővárosiak a tabella negyedik helyén állnak.

A német férfibajnokságban az MT Melsungen otthon 26–24-re nyert a HBW Balingen-Weilstetten ellen. A tabella harmadik helyén álló hazaiaknál a válogatott beálló Sipos Adrián ezúttal nem talált a hálóba. A sereghajtó vendégeknél a jobbátlövő Leimeter Csaba két kísérletből egy gólt szerzett.

A lengyel élvonalban a válogatott irányító Fazekas Gergő három lövésből két találattal járult hozzá a kupagyőztes Orlen Wisla Plock 35–13-as hazai sikeréhez az Unia Tarnów ellen. A Bajnokok Ligája-szereplő Plock 11 meccs után is százszázalékos teljesítménnyel áll a tabella második helyén.

A spanyol bajnokságban a válogatott kapus Palasics Kristófnak hét védése volt a CB Ciudad de Logrono együttesében, amely otthon 39–35-re nyert a Viveros Herol BM Nava ellen. A magyar játékos csapata hetedik a tabellán.

A francia élvonalban a címvédő Paris Saint-Germain 39–31-re nyert a Pays d'Aix UC otthonában. A százszázalékos teljesítménnyel listavezető fővárosiak válogatott jobbátlövője, Máthé Dominik három kísérletből kétszer talált be.

A női Európa-ligában Kajdon Blanka norvég csapata, a Molde HK Elite nem jutott be a csoportkörbe, mivel kettős vereséggel búcsúzott a selejtező második fordulójában. A magyar irányító mindkét lövését gólra váltotta a hazai visszavágón, amit a Molde 30–24-re veszített el a francia Neptunes de Nantes ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik