Kézilabda: Fazekas Gergő és Máthé Dominik csapata is győzött

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.10.01. 22:29
null
Máthé Dominik győzelemnek örülhetett (Fotó: Valroff PSG)
Az európai kézilabda-bajnokságok vasárnapi játéknapján a magyar légiósok felemás napot zártak. Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock), és Máthé Dominik (PSG) győztes csapat tagja volt, ugyanakkor Hanusz Egon (TVB Stuttgart), Lukács Péter (Elverum) és Faluvégi Rudolf (Wacker Thun) egyaránt vereséget szenvedett.

Fazekas Gergő lengyel és Máthé Dominik is ötvenszázalékos lövőteljesítményt produkált. Fazekas nyolcból négyet értékesített az Orlen Wisla Plock színeiben, csapata 30–25-re győzött a Gwardia Opole otthonában, és hét forduló után is százszázalékos teljesítménnyel áll a bajnoki táblázaton.

A francia élvonalban Máthé Dominik négy lövésből két gólt szerzett, a Plockhoz hasonlóan Bajnokok Ligája-résztvevő Paris Saint-Germain pedig 42–33-ra nyert a Dunkerque vendégeként. A fővárosiak a negyedik fordulóban a negyedik sikerüket aratták.

A német élvonalban Hanusz Egon hat kísérletből háromszor talált be, miközben a TVB Stuttgart 32–24-re kikapott a Rhein-Neckar Löwen otthonában. A válogatott irányító együttese egy sikerrel és öt vereséggel áll a tabellán.

Négy siker után először kapott ki a Lukács Pétert foglalkoztató Elverum HB a norvég bajnokságban: az OIF Arendal Elite otthonában 29–28-ra elveszített meccsen az irányító egyszer talált be.

Egy győzelem és egy döntetlen után sorozatban ötödször veszített Faluvégi Rudolf csapata a svájci élvonalban. A Wacker Thun ezúttal a Pfadi Winterthur otthonában maradt alul 29–26-ra, az irányítónak egy lövése volt, és azt gólra váltotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik