Európai kézilabdaligák: Sunajko Stefan tíz gólt lőtt

Vágólapra másolva!
2023.10.29. 20:22
null
Sunajko Stefan 10 góllal vette ki a részét a Vojvodina sikeréből (Fotó: Rukometni klub „Vojvodina”/Fb)
A 11-szeres magyar válogatott Sunajko Stefan tíz góllal járult hozzá a címvédő és kupagyőztes RK Vojvodina 40–20-as hazai győzelméhez a Dubocica 54 csapata ellen a szerb férfi kézilabda-bajnokság alapszakaszának vasárnapi játéknapján.

A szerb szövetség honlapja szerint a balszélsőnek 13 lövése volt a találkozón. Az újvidékiek nyolc forduló után is százszázalékos mérleggel vezetik a tabellát.

Nyolc forduló után is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a francia bajnokság tabelláját a Paris Saint-Germain, amely 34–26-ra nyert a Chambéry Savoie otthonában. A fővárosiaknál a válogatott jobbátlövő Máthé Dominik három kísérletből háromszor talált be.

A német élvonalban Leimeter Csaba csapata, az újonc HBW Balingen-Weilstetten 26-25-re kikapott az SC DHfK Leipzig otthonában. A jobbátlövő négy kísérletből két gólt szerzett. Sereghajtó együttesének két győzelem és egy döntetlen mellett ez már a nyolcadik veresége volt.

A Hanusz Egont foglalkoztató TVB Stuttgart 31–31-es döntetlent játszott a HSG Wetzlar otthonában a Bundesligában. A válogatott irányító mindkét lövéséből gólt szerzett, együttese három sikerrel, egy döntetlennel és hét vereséggel áll a tabellán.

Éles Benedek hat lövésből négyszer volt eredményes, a GWD Minden azonban házigazdaként 41–39-re kikapott a Dessau-Rosslauertől a német másodosztályban. A magyar irányító csapatának négy győzelem és egy döntetlen mellett ez már az ötödik veresége volt.

A norvég bajnokságban Lukács Péter egy gólt lőtt az Elverum együttesében, amely 30–27-re nyert a Halden otthonában. Az Elverum két vereség mellett hetedszer győzött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik