Női kézilabda: holland átlövő érkezik a Győrhöz

Vágólapra másolva!
2023.09.18. 13:30
A Győri Audi ETO KC a hivatalos csatornáin bejelentette, hogy a holland válogatott alapembere, Kelly Dulfer jövő nyártól zöld-fehér mezt húz.

Ulrik Kirkely szerződtetése óta folyamatosan zajlanak a stratégiai megbeszélések Győrben házon belül, valamint a tárgyalások házon kívül a következő idények csapatának felépítéséről. A szeptember hónapra beígért bejelentések közül elsőként egy holland klasszis játékos érkezése vált biztossá – olvasható a gyorietokc.hu-n.

„Örömmel jelentem be, hogy sikerült megegyeznünk Kelly Dulferrel, aki jövő nyártól teszi át székhelyét Győrbe – idézte a klub honlapja Endrődi Péter ügyvezetőt. – Nagy reményeket fűzünk hozzá, hiszen személyében egy több poszton is világklasszis teljesítményre képes játékost igazoltunk. Védekezése magas szintű, remekül lát a pályán, a gyors lerohanások során pedig az egyik leghatékonyabb a posztján. Szerződtetése egyértelműen az Ulrikkal közösen megálmodott stratégia újabb lépése. Hároméves szerződést írtunk ma alá. Várjuk nyártól Győrben, de addig is sok sikert kívánok neki.”

„Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok nyártól a Győri Audi ETO-hoz – jelentette ki Kelly Dulfer.Nagyszerű megbeszélések zajlottak köztem, menedzserem, René Cloo és a klub között, és boldog vagyok, hogy megegyeztünk. Az ETO a világ egyik legjobb csapata, itt minden évben címekért lehet és kell is küzdeni, ami számomra nagyon fontos. Nem kellett bemutatni a klubot, mindenki ismeri az ETO-t, éppen ezért számomra is nagy lehetőség, hogy ebben a nagy tradíciókkal bíró klubban szerepelhetek majd. Szeretném, ha közösen tudnánk a kitűzött célokat elérni. Nagy álmom a Bajnokok Ligája-győzelem, nem titok, hogy ezért is érkezem. Nyártól mindent megteszek ennek eléréséért, de addig is jelenlegi csapatom, az SG BBM Bietigheim sikeréért dolgozom tovább. Hálás vagyok az itt eltöltött időért.”

A 29 éves Kelly Dulfer 2021 óta a német Bietigheim játékosa. Pályafutása során holland, dán és német bajnoki címeket nyert. A 186 centiméteres balátlövő 2019-ben világbajnoki címet ünnepelhetett, ezen kívül nyert Hollandiával világbajnoki ezüstérmet (2015) és bronzérmet (2017), valamint Európa-bajnoki ezüstérmet (2016) és bronzérmet (2018) is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik