Kézilabda: Suba Sára csapata nyert német bajnokiján

Vágólapra másolva!
2023.09.09. 23:01
null
Suba Sára (Fotó: Török Attila, archív)
Öt magyar kézilabdázó lépett pályára szombaton Németországban, ám közülük csak Suba Sára örülhetett győzelemnek.

A német női élvonalban Lakatos Rita hat lövésből négy gólt szerzett, Szabó Laura pedig háromból egyszer volt eredményes, ám csapatuk, a BSV Sachsen Zwickau 32–20-ra kikapott hazai pályán a HSG Blomberg-Lippétől. Suba Sára két védéssel járult hozzá az SV Union Halle-Neustadt 32–21-es hazai győzelméhez a HSG Bad Wildungen Vipers ellen.

A férfi élvonalban Leimeter Csaba három kísérletből kétszer talált be a HBW Balingen-Weilstetten együttesében, ám az újonc hazai pályán 27–25-re kikapott a HC Erlangentől.

A másodosztályban Éles Benedek mindhárom lövésétől gólra váltotta, a GWD Minden azonban odahaza 30–28-ra kikapott a TV Hüttenbergtől.

Dörnyei Borisz együttese, a szerb Dinamo Pancevo 30–27-re nyert az olasz Black Devils Meran otthonában az Európa-kupa első fordulójának első mérkőzésén. A magyar játékos mind a négy lövését gólra váltotta. A visszavágót egy hét múlva rendezik, a párharc továbbjutójára a holland KRAS/Volendam vár majd.

A lengyel férfi Szuperligában az Orlen Wisla Plock házigazdaként 37–24-re verte a Tatabányával azonos Európa-liga-csoportban lévő KGHM Chrobry Glogów együttesét. A Lengyel Kupa címvédőjénél a válogatott Fazekas Gergő kilenc lövésből öt góllal járult hozzá a sikerhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik