Kézilabda: Kajdon Blanka klubja továbbjutott az Ek-ban – körkép

Vágólapra másolva!
2023.09.30. 22:59
null
Kajdon Blanka három góllal járult hozzá a Molde sikeréhez (Fotó: ehfcl.eurohandball.com)
Kajdon Blanka csapata, a norvég Molde HK Elite kettős győzelemmel jutott tovább a női Európa-liga-selejtező első fordulójából.

 

Az európai szövetség honlapja szerint az előző idényben csoportkörös Molde az idegenbeli 35–29-es sikert követően szombaton hazai pályán 40–23-ra verte a francia JDA Bourgogne Dijon HB együttesét. Az irányító Kajdon Blanka három lövésből három találattal járult hozzá a sikerhez, csapatának következő ellenfele a szintén francia Neptunes de Nantes lesz.

A szlovák-cseh közös bajnokság, a MOL Extraliga alapszakaszában a címvédő és szlovák bajnok Dunaszerdahely odahaza 33–26-ra nyert a DHC Plzen ellen. Debre Viktor vezetőedző csapatának legeredményesebb játékosa Kovács Noémi volt nyolc góllal.

Suba Sára remeklése ellenére az SV Union Halle-Neustadt a második fordulóban búcsúzott a Német Kupában, mivel 29–27-re kikapott a HSV Solingen-Gräfrath otthonában. A magyar kapus 39 százalékos hatékonysággal, 14 védéssel zárt.

A férfiaknál Rosta Miklós csapata, a román élvonalban címvédő Dinamo Bucuresti hat forduló után is százszázalékos teljesítménnyel listavezető, mivel 35–21-re győzött a temesvári SCM Politehnica otthonában. A válogatott beálló mindkét lövését gólra váltotta.

A második helyen továbbra is Széles Ákos együttese, a CSM Bucuresti áll, amely 34–27-re győzött a Steaua Bucuresti vendégeként. A magyar átlövő hét kísérletből ötször talált be.

A spanyol élvonalban a BM Logrono La Rioja odahaza 28–27-re kikapott a Bidasoa Irúntól, a házigazdáknál a válogatott kapus Palasics Kristóf 27 lövésből tízet védett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik