Kézilabda: Dörnyei Borisz csapata továbbjutott az Európa-kupában – körkép

Vágólapra másolva!
2023.09.16. 21:40
null
Dörnyei Borisz (jobbra) csapata továbbjutott az EK-ban (Fotó: Instagram/RK Dinamo Pančcevo)
Dörnyei Borisz csapata, a szerb Dinamo Pancsevo továbbjutott a férfi kézilabda Európa-kupa 1. fordulójából.

A Dinamo a párharc szombati visszavágóján házigazdaként 31–30-ra kikapott az olasz Black Devils Merantól, de 60–58-as összesítéssel továbbjutott a második körbe, ahol a holland KRAS/Volendammal találkozik. Dörnyei szombaton mindkét lövését gólra váltotta.

A Bajnokok Ligája-szereplő lengyel Orlen Wisla Plock 31–23-ra nyert az Arged Rebud Ostrovia otthonában bajnoki meccsen, a válogatott irányító Fazekas Gergő háromból egyszer talált be.

A balátlövő Fekete Dániel öt góllal járult hozzá a finn Riihimäen Cocks 39–35-ös hazai sikeréhez a Helsingin IFK ellen az élvonal szombati játéknapján.

A spanyol ligában Jánosi Tamás nyolcból ötször talált be az Ángel Ximénez Puente Genil színeiben a Frigoríficos del Morrazo ellen hazai pályán 24–22-re megnyert meccsen. A vendégeknél Tóth Rajmondnak egy kapura lövése volt, de gólt nem szerzett.

A svájci férfi bajnokságban a Wacker Thun házigazdaként 31–28-ra kikapott az Amicitia Zürichtől. A vesztes csapatban az irányító Faluvégi Rudolf hét lövésből öt gólt szerzett.

A válogatott Korsós Dorina kilencből hat gólt lőtt, ezzel ő volt a mezőny második legeredményesebb játékosa, román csapata, a Rapid Bucuresti házigazdaként 26–25-re nyert a lengyel MKS Zaglebie Lubin ellen a női Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Háfra Noéminek egy kapura lövése volt, de gólt nem szerzett, csapata, a montenegrói Buducsnoszt Podgorica 39–24-re kikapott a dán Odense HB otthonában.

A szlovák-cseh közös bajnokságban, a MOL Extraligában mindkét „magyaros” csapat győzött: a cseh DHK Baník Most 30–29-re nyert a HK Slovan Duslo Sala otthonában, Ogonovszky Eszter – csapata legeredményesebbjeként – kilenc találattal járult hozzá a sikerhez. A címvédő Dunaszerdahely hazai pályán 41–26-ra verte a HC Zlínt, Juhos Kata hét, Eiska Desortová, Sári Barbara és Bízik Réka öt-öt alkalommal volt eredményes Debre Viktor vezetőedző együttesében.

Három vereség után először nyert a SCM Gloria Buzau a román női bajnokságban, mivel odahaza 30–22-re verte a CSU Stiinta Bucuresti csapatát. A hazaiaknál Papp Nikoletta háromból egyszer talált be, Pál Tamara pedig kilenc kísérletből nyolcszor volt eredményes, ezzel a mezőny legjobbjának bizonyult.

A német női bajnokságban a HSV Solingen-Gräfrath 35–23-ra verte vendégét, a BSV Sachsen Zwickaut. A vesztes együttesben Lakatos Rita tízből hat gólt lőtt, Szabó Laurának egy lövése volt és abból gól lett. Suba Sárának négy védése volt, de csapata, az SV Union Halle-Neustadt 39–26-ra kikapott a HSG Blomberg-Lippe otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik