Európai kézilabdaligák: Pál Tamara remekelt Romániában – körkép

Vágólapra másolva!
2023.09.23. 22:32
null
Fotó: Facebook/SCM Gloria Buzau
Pál Tamara a mezőny legeredményesebb játékosaként nyolc góllal járult hozzá az SCM Gloria Buzau 28–25-ös győzelméhez a CSM Targu Jiu otthonában a román női kézilabda-bajnokság szombati játéknapján.

A román liga honlapja szerint az irányító tíz lövésből talált be nyolcszor, csapattársa, Papp Nikoletta ötből két gólt szerzett.

Hasonlóan jól teljesített Lakatos Rita a német bajnokságban, mivel kilenc kísérletből hét gólt lőtt, a BSV Sachsen Zwickau pedig otthon 27–23-ra nyert a TuS Metzingen ellen. A magyar irányító csapattársa, Szabó Laura négyből két gólt szerzett.

A norvég Molde HK Elite 35–29-re nyert a francia JDA Bourgogne Dijon HB otthonában az Európa-liga selejtezőjében a párharc első meccsén. Kajdon Blanka két találattal járult hozzá a sikerhez.

A német férfi másodosztályban Éles Benedek háromból kétszer talált be, a GWD Minden pedig 29–28-ra kikapott odahaza a Hamm-Westfalentől.

A szerb férfi élvonalban Sunajko Stefan volt a címvédő, kupagyőztes és Európa-kupa-aranyérmes RK Vojvodina legeredményesebb játékosa – nyolc lövésből hat gólt szerzett –, az újvidéki együttes 29–24-re nyert az RK Radnicski otthonában.

A svájci bajnokságban Faluvégi Rudolf nem talált be, csapata, a Wacker Thun 29–23-ra kikapott a BSV Bern otthonában.

A finn bajnokságban Fekete Dániel négy góllal, Miklós Gergő pedig két védéssel járult hozzá a Riihimäen Cocks hazai 39–26-os győzelméhez a HF AIFK ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik