Női kézi: megint megműtötték Kovacsics Anikót

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.23. 11:43
null
Megint megműtötték Kovacsics Anikó vállát (Fotó: Nemzeti Sport)
Sikeres műtéten esett át az FTC-Rail Cargo Hungaria magyar válogatott irányítója, Kovacsics Anikó, akinek még a májusi, Debrecen elleni mérkőzésen sérült meg a korábban műtött válla – számolt be róla a fradi.hu.

 

A több mint százszoros magyar válogatott Kovacsics Anikót 2021 márciusa óta szinte folyamatosan sérülések hátráltatták. A kilencszeres magyar bajnok, kétszeres BL-győztes játékmester vállát először a 2021-es olimpia után műtötték, de visszatérése után 2023 májusában ismét kiugrott a válla, ezért újra műteni kellett.

Kovacsics klubja honlapjának arról beszélt, hogy főleg fejben nem esett jól neki, ami történt, de volt ideje arra, hogy végiggondolja, mit szeretne, végül a Hollandiában végzett vizsgálatok után vázolták neki a műtét és a rehabilitáció menetét, melynek köszönhetően eldöntötte, hogy belevág.

Kovacsics a műtét miatt heteket töltött Hollandiában egyéves kisfia nélkül.

„A férjem, Miki sokat volt itt, de Marci nem tudott velünk jönni. Nehéz lett volna, ha odabújik vagy rosszul ér a vállamhoz. Jó helyen, nagyon jó kezekben volt a szüleimnél, szerintem ő kevésbé érezte a hiányunkat…” – mondta Kovacsics, akinek olyannyira jól sikerült a műtétje, hogy már a műtét napja is fájdalom nélkül telt számára, másnap pedig már a mobilizáció, azt követően a passzív mozgatás is elkezdődhetett.

„Rengeteget dolgozom vele, két hét telt már el, a tapasztalataim kiválóak, és maximálisan bízom azokban, akiknek a felügyelete alatt vagyok. Szerdától otthon folytatódik a rehabilitáció, de folyamatos kontroll alatt, és többször is jövök még Hollandiába. A sérüléskor nagyon mélyen voltam lelkileg, de most már pozitívan látom a jövőt, motivált vagyok, és a magam részéről mindent megteszek, hogy minél előbb a pályán lehessek” – tette hozzá az irányító.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik