Kézilabda: Koi Endre Siófok helyett Izlandra igazolt

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.08.07. 07:17
null
A Hördur új edzőjétől, Koi Endrétől sosem állt távol a skandináv kézilabda (Fotó: Budai Farkasok)
Nagyon kevés magyar kézilabdaedző dolgozik külföldön, egyikük a következő idénytől Koi Endre lesz, aki egy hét alatt megállapodott egy ambiciózus izlandi csapattal.

 

Már úgy nézett ki, megvan az új edző Koi Endre személyében, de nem tudta elkezdeni a munkát, mert a júniusi bejelentés után három héttel kiderült, hogy a Siófok KC női kézilabdacsapata nem kapott NB I-es licencet a következő idényre. Így a szakember is új lehetőség után nézett, amit Izlandon talált meg, augusztus 1-jén kétéves szerződést kötött a Hördur csapatával, amely azt tűzte ki célul, hogy három éven belül nemzetközi kupasorozatban indul.

„A külföldi kapcsolatokon keresztül jött az izlandiak megkeresése, amin kicsit meglepődtem, de alaposan megbeszéltük a menedzseremmel, Szörnyi Attilával. Már az első üzenetükben hosszan és pontosan leírtak mindent a városról és a klubról, ami nagyon szimpatikus volt – mondta lapunknak Koi Endre. – Ráadásul rugalmasak is voltak az izlandiak, három jelölt volt a posztra, és rögtön jelezték, hogy megvárják, amíg döntök. Amellett, hogy szakmailag is jelentős kihívásnak érzem, rengeteg jót hallottam Izlandról, állítólag csak az időjárást kell megszokni.”

Párjával megbeszélve napok alatt meghozták a döntést, és most már a kiutat szervezi a klubhoz, melynek központja Izland északnyugati részén, Ísafjördurban található. Koi 2018 és 2023 között a budaörsi Budai Farkasok férfi kézilabdacsapatát irányította, ami első vezetőedzői munkája volt, a klubbal veretlenül nyerte meg az NB I B Nyugati csoportját, és jutott fel az NB I-be.

„Sohasem állt tőlem távol a skandináv kézilabda, főleg a filozófiája, de szeretem minden stílusból kivenni azt, ami a csapatomnak megfelel, ami használható, majd rájuk szabni, ebben sokszor volt skandináv elem. Szeretem a pörgősebb játékot, jó lesz testközelből megfigyelni az északi mentalitást, mit csinálnak ott másképp, ezért is vágtam bele, hogy hazahozzam mindazt, amit kinn tanulok és tapasztalok” – tette hozzá Koi Endre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik