Kézilabda: Hozzászoktam, hogy van rajtam nyomás – Nedim Remili

Vágólapra másolva!
2023.08.26. 13:35
null
Nedim Remili szerint minden kerettagnak nagy részt kell vállalnia a projektben (Fotó: Koncz Márton)
Szombaton a 4. fordulóból előrehozott mérkőzéssel elrajtol a férfi kézilabda K&H Liga 2023–2024-es idénye: a Telekom Veszprém a Gyöngyöst fogadja 18 órától. A hazaiak francia jobbátlövője, Nedim Remili nagyon boldog lenne, ha az évad végén történelmi triplázásnak lehetne részese.

 

– Milyen volt a felkészülés? Készen állnak az első tétmérkőzésre?
– Nagyszerű hetek vannak mögöttünk, szerintem mindenki jól van, de akadnak sérültjeink is – mondta lapunknak Nedim Remili. – Fontos nap előtt állunk, most dől el, hogy a felkészülési meccseken gyakoroltakat mennyire tudjuk átültetni a bajnoki találkozóra, aztán persze a Bajnokok Ligája-mérkőzésekre.

– Megvan már a megfelelő sebesség, keménység a játékukban, taktikai szempontból is sikerült mindent elsajátítani? Sok az új kézilabdázó a csapatban...
– Még nem mondhatom, hogy tökéletesen készen vagyunk, hiszen, ahogy mondta is, sokan érkeztek, és fontos játékosok távoztak, vagyis sok mindent meg kellett változtatnunk, és új elemeket is gyakoroltunk. Azt hiszem, normális, hogy szeptemberhez közeledve még nincs minden a helyén, hiszen ez csak az évad kezdete. Most a játék intenzitása, az agresszivitásunk a legfontosabb; előfordulhatnak még hibák, de a védekezésre figyelnünk kell, és persze meg kell nyerni a mérkőzéseket.

Döntetlen a Kielce ellen
A Bajnokok Ligája előző évadának ezüstérmese, a lengyel Kielce ellen tartotta a főpróbát a Telekom Veszprém hazai pályán csütörtökön. A felek már az évad ezen időszakában szoros és fordulatos csatát vívtak.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, FÉRFIAK
Telekom Veszprém–KS Kielce (lengyel) 26–26 (15–14). Legjobb dobók:   Fabregas 6, Vajlupau 4, ill. Sicko 7, Moryto 4

– Immár fél éve, hogy Veszprémbe szerződött. Megtalálta a helyét a városban, az öltözőben és a pályán?
– Igen, már a kezdetektől meggyőző volt minden Veszprémben. Elképesztő, ahogy dolgoznak a klubban, már az elmúlt néhány hónap is egy nagyon tartalmas „utazás” volt. Szerencsére megnyertük a bajnokságot és a Magyar Kupát, itthon minden jól alakult, egyedül a Bajnokok Ligájában nem sikerült elérni a célunkat. Sok francia csapattársam van, ez is jó, a maga posztján mindenki a világ legjobbjai közé tartozik. Remek a csapatszellem, örülünk, hogy ebben a klubban és együtt játszhatunk. Most már a pályán kell megmutatnunk, mire vagyunk képesek.

– Mindenki azt várja öntől, hogy vérbeli vezér lesz a pályán és az öltözőben is. Nyomást érez miatta,  vagy inkább inspirálja?
– Nem érzek nyomást, nagyon szeretem ezt a szituációt, hozzászoktam a korábbi állomáshelyeimen is. Semmi gond nincs ezzel, tudom, hogy beszélnem kell, sokat hallatni a hangom. De csapatként dolgozunk, nem én vagyok az egyetlen vezér. Rengeteg mérkőzés vár ránk, mindenki fontos szerepet kap, és minden kerettagnak nagy részt kell vállalnia ebben a projektben. Szeretnénk eljutni a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe és megvédeni a bajnoki címet, valamint a kupaelsőséget.

– A francia-szerb Dragan Pesmalbeket is beleszámítva öt francia játékos van a Veszprém keretében. Könnyebbség, hogy sok honfitárssal játszhat együtt?
– Az előző évadban hárman voltunk, akkor is minden nagyszerűen működött. Sok a külföldi a keretben, rengeteg időt töltünk együtt, ahogy a családjaink is. A szabadnapjainkon is együtt vagyunk, például gyakran megyünk a Balaton-partra, és Budapest sincs messze. Nekünk, francia játékosoknak kifejezetten jó a kapcsolatunk, Hugo Descat-val például szinte együtt nőttünk fel. És ahogy említettem, a francia kézilabdázók a világ legjobbjai közé tartoznak, sokat tudnak segíteni, hogy eredményes legyen a csapat.

– Eszébe jut, hogy történelmet is írhatnak Veszprémben, ha az évad végén a hazai címek mellett a BL-trófeát is elhódítják?
– Talán ez a legkellemesebb nyomás egy játékoson. Tudjuk, milyen lenne BL-t nyerni ebben a klubban, és ez nemcsak Veszprémnek, hanem az egész magyar kézilabdázásnak nagy dicsőség lenne. Nagyon kemény, hosszú út vezet odáig, ám boldog lennék, ha végig tudnánk járni. Mindenki tudja, különleges itt játszani, ahogy a közönségünk is egyedülálló, szóval azért dolgozunk, hogy valami nagyot alkossunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik