Férfi kézi: Mikkel Hansen visszatért betegszabadságából

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.05. 20:27
null
Mikkel Hansen visszatért február óta tartó betegszabadságáról (Fotó: AFP)
Visszatért betegszabadságából a dán Aalborg férfi kézilabdacsapatának klasszis irányítója, Mikkel Hansen, aki a januári világbajnokság után kért klubjától pihenőt, mert stresszes tüneteket tapasztalt magán.

A 35 éves, háromszoros világbajnok, olimpiai bajnok Mikkel Hansen szervezetében még 2022 tavaszán alakult ki vérrög, majd tíz évnyi légióskodás után tért haza az Aalborghoz, de a harmadik világbajnoki aranyérem megnyerése után úgy érezte, hogy betelt nála a pohár, ezért a klub vezetőségével egyeztetve szabadságot kért a felépüléséhez, mert stresszes tüneteket tapasztalt magán.

A klasszis irányító a hét elején a bajnoki rivális TTH Holstebro elleni felkészülési mérkőzésen tért vissza a pályára, s három góllal vette ki a részét az Aalborg 31–26-os sikeréből – számolt be róla a klub honlapja.

Az Aalborg azóta még egy felkészülési mérkőzést játszott, s 40–33-ra kikapott a német élvonalbeli SC DHfK Leipzigtől. Utóbbi találkozón az Aalborg kisebb sérülés miatt több meghatározó játékosára, a balszélső, Sebastian Bartholdra, a beálló Jesper Nielsenre és a jobbszélső Kristian Björnsenre sem számíthatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik