Férfi kézi: Chema Rodríguez főállású magyar kapitány lesz

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.28. 19:50
null
Nagy László elárulta, Chema Rodríguez főállású magyar szövetségi kapitány lesz (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)
Hosszabb interjút adott a Sport Tv Kézivezérlés című műsorának a Telekom Veszprém sportigazgatója, a Magyar Kézilabda-szövetségen belül a férfiválogatott szakmai felügyeletéért felelő Nagy László, aki többek között elárulta, hogy Chema Rodríguez szerződése lejártával távozott portugál klubjától, a Benficától, s a korábbi terveknek megfelelően főállású magyar szövetségi kapitány lesz, valamint arra is kitért, hogy az „Építőknél” ilyen célkitűzések mellett nem fér bele, hogy az első csapatnál neveljenek és magyar fiatalokat játszassanak.

Nagy László emlékeztetett, a Telekom Veszprém az előző idényben hosszú évek után tudott ismét duplázni a hazai sorozatokban, hiszen az NB I-et és a Magyar Kupát is megnyerték.

„Azt gondolom, ez kell, hogy legyen az irányvonal a jövőben is a magyar szintéren ilyen játékosállománnyal. A Bajnokok Ligájában pedig a final fourba szeretnénk jutni” – húzta alá Nagy László, kitérve rá, a közelmúltban láthattuk, hogy a négyes döntőben néha a legkevésbé esélyes csapat nyer, mert a kölni esemény egy külön állomás.

„De arra kell törekedni, hogy odajussunk, és ha ott vagyunk, akkor természetesen mindenkinek az az álma és vágya, hogy elsők legyünk” – jegyezte meg Nagy László, részletezve, hogy ilyen célkitűzések mellett a Veszprémnek nem fér bele, hogy az első csapatnál neveljenek és magyar fiatalokat játszassanak, ezért adták kölcsön Lukács Pétert és Ilic Zorant.

A beszélgetésben szóba került a Paris Saint-Germainben játszó Máthé Dominik is, azok után, hogy nemrég hivatalossá vált, hogy 2024-ben épp a párizsiakhoz igazol a bakonyiaktól Jahja Omar. Nagy László elmondta, háromszor beszéltek már Máthé Dominikkal, akit elég tehetségesnek tartanak ahhoz, hogy Veszprémben folytassa, de a sportvezető ennél konkrétabb dologgal nem tudott szolgálni.

„Hivatalos megkeresés nem volt még részünkről felé. Korábban valóban elhangzottak már ilyen beszélgetések” – mondta Nagy László, aki a csapathoz idén nyáron érkezők közül kiemelte a Barcától megszerzett világklasszis beállót, az olimpiai és világbajnok Ludovic Fabregast.

„A Barcelona vezetői nem feltétlenül örültek az én közreműködésemnek, hiszen elhoztuk az egyik legfontosabb láncszemüket. Büszkék vagyunk rá, hogy a sorainkban van, nagy munka volt a háttérben. Momir Ilicset egy kicsi Xavi Pascualhoz hasonlítja, aki emberileg közelebb van a játékosokhoz, és vannak, akik ezt külön igénylik, és pozitívan hat a teljesítményükre” – fogalmazott Nagy, megemlítve, Fabregas minden csapat kívánságlistáján ott lenne.

A Magyar Kézilabda-szövetségen belül Nagy Lászlónak megszűnt az alelnöki szerepvállalása, de a férfiválogatott szakmai felügyeletét továbbviszi. Nagy László elmondta, Chema Rodríguez szerződése lejártával távozott portugál klubjától, a Benficától és főállású magyar szövetségi kapitány lesz.

„Múlt vasárnap megérkezett a családjával Magyarországra, a gyerekek el is kezdték az iskolát, úgyhogy szépen lassan kezdik újra felvenni a magyaros lendületet. Itt vannak a fővárosban, itt telepedtek le a szerződése időtartamára, ami reméljük, sokáig lesz így. Jövő hét kedden lesz vele és a válogatott technikai vezetőjével egy hármas egyeztetésem a folytatásról. Szeretnénk a magyar kézilabda érdekében minél jobban bevonni a napi munkába” – mondta Nagy László.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik