Férfi kézi: Ilics elmondta, ki lesz a Veszprém új csapatkapitánya

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.07.11. 11:16
null
Momir Ilicsnek már az idény végén a csapatépítés járt a fejében (Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport)
A Telekom Veszprém honlapján értékelte Momir Ilics a napokban a kézilabda-együttes előző idényét. Az interjúból az is kiderült, hogy a távozó Rasmus Laugétől Andreas Nilsson veszi át a csapatkapitányságot. A vezetőedző több játékost is külön kiemelt, a magyar válogatott Ilic Zoran teljesítményét is dicsérte. 

„Most már a csapatépítésen lesz a hangsúly, ez volt az első gondolatom az idény végén. A csapatkapitány Andreas Nilsson lesz, és együtt fogjuk tovább csinálni, ahogy Rasmus Laugéval elkezdtük. Építünk egy új csapatot az érkezőkkel, és persze az új csapathoz, új szisztémát is” – mondta Momir Ilics a Telekom Veszprém honlapján, hozzátéve,Nagy Lászlóval, Csík Zoltánnal és Gulyás Péterrel sokat gondolkodtak a jövőn, hogy kinek adjanak ajánlatot. A nyáron érkező játékosoktól azt várja, hogy új energiákat hozzanak a gárdába, a „régiektől” pedig azt, hogy segítsék a folytonosságot, és együtt találják majd meg az utukat, a játékukat. Persze ehhez időre van szükségük és egy kis türelemre is.

A Veszprém vezetőedzője néhány távozóról is említést tett, valamint többek között kiemelte a kiváló idényt futó Manul Strleket, illetve Ilic Zorant, aki élt azzal a lehetőséggel, amelyet adtak neki.

„Láttuk, hogy milyen utat járt be az év elejétől a bajnoki döntőig, a fináléban igazán megmutatkozott az eredménye ennek. Számomra persze ez nem volt annyira egyszerű, februárban ez még különösen idegőrlő volt. De ennek ellenére azt gondolom, ha valakinek bizalmat szavazol, valahogy élni fog vele és én ezt kaptam vissza Zorantól, a nagyszerű teljesítményt a döntőben” – mondta a 21 éves magyar válogatott jobbátlövőről, aki a következő idénytől a Bundesligában szereplő Hamburg játékosa lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik