U21-es férfi kézi-vb: elveszítette szélsőjét a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2023.06.24. 12:15
null
Krakovszki Bence számára véget ért a vb (Fotó: Török Attila, archív)
Súlyosnak tűnő térdsérülés miatt elveszítette balszélsőjét, Krakovszki Bencét a világbajnokságon szereplő magyar férfi junior kézilabda-válogatott.

Sótonyi László szövetségi edző szombaton az MTI-nek elmondta, még várnak a pontos diagnózisra, mivel az MR-felvételek kiértékelése folyamatban van, de az biztos, hogy a játékosnak haza kell utaznia, mert nem tudja folytatni a világbajnokságot.

A 20 éves, győri születésű és nevelésű Krakovszki Bence 2017-ben került a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, amelynek színeiben a legutóbbi bajnoki szezonban 25 NB I-es mérkőzésen 77 gólt lőtt. A korosztályos válogatottaknak évek óta oszlopos tagja, az idén pedig már a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozott. Az idény végén a HSA NEKA-tól a Mol Tatabánya KC csapatához igazolt.

Sótonyi hozzátette, új játékos nem csatlakozik a kerethez, Tárnoki Márkó kerül majd sérült csapattársa posztjára, aki eddig nem szerepelt a 16 fős meccskeretben.

A magyarok az athéni csoportkörben kedden Argentínát 30–22-re, csütörtökön Norvégiát 31–22-re, pénteken Dániát 33–28-ra győzték le – ennek a meccsnek az első félidejében sérült meg Krakovszki –, így két pontot vittek magukkal a középdöntőbe, amelyben vasárnap 16.30-tól Bahrein, hétfőn 16.30-tól Svédország lesz az ellenfelük. A negyeddöntőbe az első két helyezett jut.

A szövetségi edző megfogalmazása szerint abszolút beárnyékolta számukra a csoportkört, illetve a pénteki győzelmet Krakovszki sérülése. Ennek kapcsán rávilágított, hogy ezen a speciális műanyag talajborításon már számos súlyos sérülés történt, az északi csapatok ráadásul sokkal erősebb vakszot használnak, ezért a labda alig pattan fel a leütés után, ami tönkreteszi az egész játékot. Mivel megszűnik a talajnak az a kompenzáló hatása, aminek köszönhetően hirtelen elcsúszna a talp egy hirtelen irányváltásnál, a láb azonnal letapad, így keletkeznek ezek a súlyos sérülések.

„Nagyon csalódott vagyok. Nem tudom, hány ilyen súlyos sérülésnek kell még történnie, hogy valaki észbe kapjon” – fűzte hozzá.

Sótonyi megjegyezte, minden ellenfélnek megvan a nehézsége, de tudták, hogy a dánok jelentik majd a legnagyobb falatot a csoportkör során, és ez igazolódott is.

„Eddig úgy teljesítünk, ahogy terveztük. Abszolút elégedett vagyok, de maximalista is, ezért még a győztes mérkőzésben is találok hibákat, hiszen minden meccs után lehet javítani valamin” – szögezte le a játékosként 190-szeres válogatott Sótonyi.

Hangsúlyozta: azt várja a játékosaitól, hogy ne elégedjenek meg, és nehogy bármilyen könnyebbséget gondoljanak a Bahrein elleni mérkőzésről.

„A fizikai különbség miatt erőben a mi javunkra billen a mérleg nyelve, de gyorsaságban nem. Taktikailag és mentálisan is menedzselnünk kell a mérkőzést az elejétől kezdve” – magyarázta.

Hozzátette, megvan az elképzelésük, hogyan lehet megverni a következő ellenfelet, alaposan felkészülnek, és fejben nagyon erősnek kell lenniük. Szombat délelőtt regeneráció és videózás, délután konditermi edzés szerepel a programban.

U21-ES FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (Német- és Görögország)
A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMECCSEI
Június 20., kedd
Magyarország–Argentína 30–22 (13–12)
Június 22., csütörtök
Norvégia–Magyarország 22–31 (12–19)
Június 23., péntek
Magyarország–Dánia 33–28 (16–15)
Az E-csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont (+17), 2. Dánia 4 (+14), 3. Norvégia 2 (–19), 4. Argentína 0 (–12)

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI A KÖZÉPDÖNTŐBEN
Június 25., vasárnap
16.30: Magyarország–Bahrein (Tv: Sport 1)
Június 26., hétfő
16.30: Magyarország–Svédország (Tv: Sport 1)
A III. középdöntő csoport állása: 1. Svédország 2 pont (+18), 2. Magyarország 2 (+5), 3. Dánia 0 (–5), 4. Bahrein 0 (–18)

A MAGYAR FÉRFI U21-ES KÉZILABDA-VÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI KERETE
Kapusok:
Mikler Krisztián (BFKA-Veszprém), Palasics Kristóf (NEKA), Takács Ákos (NEKA)
Jobbszélsők: Imre Bence (FTC), Krakovszki Zsolt (NEKA)
Jobbátlövők: Ilic Zoran (Telekom Veszprém), Ónodi-Jánoskúti Máté (FTC), Temesvári Gábor (NEKA)
Irányítók: Fazekas Gergő (Wisla Plock, lengyel), Lukács Péter (Telekom Veszprém), Sztraka Dániel (PLER)
Beállók: Karai Miklós (Kecskeméti TE), Papp Tamás (NEKA)
Balátlövők: Ludmán Marcell (Pick Szeged), Pergel Andrej (Telekom Veszprém), Tárnoki Márkó (NEKA)
Balszélsők: Krakovszki Bence (NEKA), Sisa Erhárd (NEKA)
Szövetségi edző: Sótonyi László

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik