Női kézi NB I: Konkoly Csaba az újonc Vasas SC vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2023.06.19. 12:09
null
Konkoly Csaba szakmai igazgatóként a teljes szakosztály fejlődését segíti majd (Fotó: vasassc.hu)
Konkoly Csaba lett a női kézilabda NB I-ben újonc Vasas SC vezetőedzője, emellett pedig szakmai igazgatóként is tevékenykedik.

 

A klub honlapjának hétfői beszámolója szerint Konkoly Csaba a szakosztály szakmai igazgatója is lesz egyben, szerződése három évre szól.

Konkoly a Győri Audi ETO KC csapatával a bajnokságot és a Magyar Kupát is négy alkalommal nyerte meg, illetve ezüstérmes volt a Bajnokok Ligájában, majd az Alba Fehérvár és a Vác együttesét irányította. Később két éven át a német TuS Metzingennél edzősködött, amellyel az EHF Kupában lett második. Legutóbb a Gyöngyös, majd a Fejér B.Á.L. Veszprém férficsapatát irányította.

„Szeretném a férfivonalon tanult és tapasztalt elemeket a női kézilabdába átültetni a Vasasnál, így kicsit férfiasabb, taktikusabb játékkal igyekszünk majd elérni az NB I-es bennmaradást” – nyilatkozta.

Hozzátette, szakmai igazgatóként a teljes szakosztály fejlődését segíti majd, így az utánpótlást is kiemelt figyelemmel követheti.

A feljutást Penszki Gergely irányításával érte el az angyalföldi csapat, de ő négy év után búcsúzott a vezetőedzői poszttól.

A Vasas SC kilenc játékost igazolt az új idényre: Balog Judit a Szombathelyi KKA, Boldizsár Bianka az Alba Fehérvár, Ferenczy Diána a NEKA, Fodor Neszta a Dunaújváros, Sirián Szederke és Juhász Fanni a Siófok, Horváth Dóra az Érd, Mihály Petra a Mosonmagyaróvár, Vámosi Panna pedig a Békéscsaba együttesétől érkezett.

„Bízunk abban, hogy hosszú távon minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy stabilan az élvonalban tudjunk szerepelni, ezzel elérve a régen megfogalmazott célunkat” – mondta Markovits László, a Vasas SC elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik