Női kézi: a játékosok segítettek kiválasztani a Fradi BL-elődöntős ellenfelének új edzőjét

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.05.19. 08:17
null
Tomas Axnér lesz jövő nyártól az Esbjerg új edzője (Fotó: AFP)
Jövő nyáron a svéd női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Tomas Axnér veszi át a Ferencváros Bajnokok Ligája-elődöntős ellenfele, a dán Esbjerg irányítását.

Február végén derült ki, hogy az Esbjerg jelenlegi edzője, a párhuzamosan a dán válogatottat is irányító Jesper Jensen nem hosszabbítja meg 2024-ben lejáró szerződését a klubbal, mert a két munka egyre megterhelőbb számára.

A június eleji, budapesti final fourban a Ferencvárossal elődöntőző csapat szerdán jelentette be Jensen utódját, jövő nyáron a svéd Tomas Axnér váltja, akivel 2026-ig egyeztek meg – a svéd nemzeti csapattal is eddig szól a megállapodása.

A dán Tv2 arról számolt be, hogy az Esbjerg-játékosok véleményét is kikérték az edzőválasztás során, Nora Mörkéknek három fő kritériumuk volt. Egyrészt, hogy legyen mögötte meghatározó játékosmúlt, edzőként kellően tapasztalt legyen és lehetőség szerint hosszú távon lehessen vele számolni. Az első két pont tökéletesen illik Axnérre, ő volt az Esbjerg első számú jelöltje a kispadra.

„Különleges volt a kiválasztási folyamat abból a szempontból, hogy a játékosok is aktívan kivették belőle a részüket, és felvázolták az általuk elképzelt ideális profilt. Nem Jesper Jensen klónját kerestük, hanem egy ideális utódot, akivel a következő szintre léphet a csapat” – mondta Bjarne Jensen, a klub elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik