Férfi kézi: Többször is bevillant, hogy ez az utolsó BL-meccsem a Veszprém Arénában – Sipos

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.05.12. 08:59
A Telekom Veszprém hazai pályán 29–29-es döntetlent ért el a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Kielce ellen a párharc első mérkőzésén. A találkozó után Sipos Adriánnal beszélgettünk, aki most játszotta az utolsó BL-meccsét a veszprémi arénában, hiszen nyártól a német Melsungenben folytatja pályafutását.

Sipos Adriánt először Rasmus Lauge utolsó pillanatban szerzett egyenlítő góljáról kérdeztük.

„Felvette a vezérszerepet, ahogy mindig is szokta, amikor kell. Nagyon okosan játszik, egy intelligens játékosról beszélünk, és az eredményei is mutatják, hogy tényleg szuper kézilabdázó. Tökéletesen oldotta meg az utolsó helyzetet. Örülünk, hogy ikszről mehetünk tovább, ez nagyon fontos volt nekünk.”

Videónkban beszél a második félidőről, amikor beállása után sikerült megfordítaniuk a meccset. Szóba kerül, hogy mit jelent ez a döntetlen a folytatásra, illetve elárulja: gondolt-e meccs közben arra, hogy a Veszprém Arénában most játszik utoljára a BL-ben. Beszélünk a szurkolókról, akik alig akarták elengedni, illetve új csapata, a német Melsungen is szóba kerül.

REMILI ADOTT TANÁCSOKAT ILICSNEK A KIELCE TAKTIKÁJÁRÓL

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

TELEKOM VESZPRÉM–KIELCE 29–29 (13–16)

Veszprém
, 5221 néző. Vezette: Marin, Serradilla (spanyolok)
VESZPRÉM
: CORRALES – Gasper Marguc 4 (1), REMILI 5, Pesmalbek 1, EL-DERA 6, Lauge 3, STRLEK 5. Csere: Cupara (kapus), Ligetvári, MAHÉ 4 (3), Nilsson, Sipos, Ilic Z. 1, Vajlupau. Edző: Momir Ilics
KIELCE
: WOLFF – A. DUJSHEBAEV 6, Kounkoud 1, Karaljov 2, Gebala, Nahi 3, Karacic 1. Csere: Kornecki (kapus), SICKO 4, MORYTO 5 (4), TOURNAT 4, D. Dujshebaev 3, Olejniczak. Edző: Talant Dujsebajev
Az eredmény alakulása. 5. perc: 1–4. 10. p.: 4–7. 21. p.: 10–11. 27. p.: 12–13. 30. p.: 13–16. 40.p.: 18–18. 47. p.: 23–20. 51. p.: 24–24. 56. p.: 26–26
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Momir
Ilics: – Remek összecsapást játszottunk, hatvan percen át nagyszerű derbit vívtak a játékosok. Sajnos nem kezdtünk jól, azonban a folytatásban többször is felzárkóztunk. Apró dolgok döntöttek, azt gondolom, mindkét csapat megérdemelte volna a sikert.
Talant Dusebajev: – Ez volt a párharc első fele, még nem dőlt el semmi. Elégedett vagyok csapatom teljesítményével, jól játszottunk, azonban elismerés illeti a Veszprémet is, hiszen többször is fel tudott zárkózni. Megmutatta, hogy a világ egyik legjobb együttese.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik