Férfi kézi: Majdhogynem minősíthetetlen volt a védekezésünk – Nagy László

MTI/ P. K.MTI/ P. K.
Vágólapra másolva!
2023.05.19. 11:49
null
Andreas Nilsson (jobbra) és társai hiába küzdöttek, négy góllal kikaptak Kielcében (Fotó: <a href="https://handballveszprem.hu/hu/article/barlinek_industria_kielce_-_telekom_veszprem_31-27_6831">handballveszprem).hu </a>
Miután a Telekom Veszprém csütörtökön 31–27-re kikapott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Kielcétől, és búcsúzott a sorozattól, Nagy László sportigazgató a Kossuth Rádiónak nyilatkozott, míg a lengyel csapattól idény közben szerződtetett Nedim Remilit a klub honlapja idézte.

 

A Kielce elleni visszavágó után Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója a Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott, ez a párharc nem az első meccsen ment el.

„Azt hittem, az utolsó tíz-tizenöt percben fog eldőlni a továbbjutás, de az első félidőben elég komoly hátrányba kerültünk, és a másodikban már csak finomítani tudtunk az eredményen” – magyarázta a sportvezető. A korábbi világklasszis jobbátlövő úgy fogalmazott, a játékosok erőlködtek, felőrölte őket az ellenfél nagyon masszív, nagyon kemény védekezése. A lengyelek tördelték a játékot, ezért a veszprémiek nem tudták hatékonyan átjátszani őket.

„Az első félidőben a védekezésünk majdhogynem minősíthetetlen volt, és nem is volt jó kapusteljesítmény. A másodikban a védekezés talán hatékonyabban működött, de támadásban továbbra sem találtuk meg nagyon a helyzeteinket.”

A sportigazgató úgy látta, amikor átlőtték a hazaiak védőfalát, eredményesek voltak, ezért talán ezt kellett volna egy kicsit többször alkalmazni. Véleménye szerint az ujjsérülés miatt hiányzó Ligetvári Patrik nagyon hiányzott a védelemből, és bár Momir Ilics vezetőedző megfelelően forgatta a csapatot, de az nem hozta meg a minőségi változást a játékban.

A handballveszprem.hu az idény közben éppen Kielcéből igazolt Nedim Remilit idézte.

„Szeretnék gratulálni a Kielcének. Ahogy Momir Ilics is mondta, nagyon hiányzott Ligetvári Patrik a védekezésünkből. Az első félidőben nem működött a védekezésünk és hagytuk őket meglépni hat találattal. Küzdöttünk a szünet után és a védekezésünkön is változtattunk. Meg is voltak a lehetőségeink, de sajnos nem tudtuk kihasználni őket. Minden jót kívánok a volt csapatomnak. Nekünk mostantól a magyar bajnokságra kell koncentrálnunk” – fogalmazott a francia átlövő.

„Nagyon boldog vagyok – mondta hazai részről a Kilece játékosa, Daniel Dujshebaev. – Fantasztikus mérkőzést játszottunk egy kiváló együttes ellen. Az utolsó pillanatig harcoltak és szerintem megérdemelnék, hogy ők is ott legyenek a Final fourba. Egy fontos meccs vár ránk a Plock ellen a hazai bajnokságban. A Veszprémnek minden jót kívánok a folytatásban.”

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BARLINEK INDUSTRIA KIELCE (lengyel)–TELEKOM VESZPRÉM 31–27 (18–12)
Kielce,
4200 néző. Vezette: Lah, Sok (szlovénok)
KIELCE:
Wolf – Moryto 3 (1), Olejniczak, KOROLJOK, Gebela 2, Nahi 3, Karacic 2. Csere: Kornecki, Blazejewski (kapus), A. DUJSHEBAEV 6, TOURNAT 4, Sánchez-Migallón 2, Kounkoud, D. Dujshebaev 3, SICKO 6, Wiaderny. Edző: Talant Dujsebajev
VESZPRÉM: Corrales – Gasper Marguc 4 (3), REMILI 7, el-Dera, Pesmalbek 2, Lauge 3, Strlek 3. Csere: Cupara (kapus), A. Nilsson 3 (2), Sipos A., Elísson, MAHÉ 5. Ilic Z. Edző: Momir Ilics
Az eredmény alakulása. 2. p.: 0–1. 10. p.: 4–2. 16. p.: 8–4. 20. p.: 9–7. 24. p.: 13–9. 34. p.: 18–14. 39. p.: 20–15. 48. p.: 27–19. 55. p.: 31–23.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/5
Továbbjutott: a Barlinek Industria Kielce, 60–56-os gólkülönbséggel
MESTERMÉRLEG
Talant Dujsebajev: – Mit mondhatnék? Boldog vagyok, remekül játszottunk, és elértük a legnagyobb célunkat ebben az idényben, bejutottunk a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Sajnálom, hogy Nedim Remili már nem lehet velünk Kölnben, megérdemelte volna.
Momir Ilics: – Megvolt a lehetőségünk, hogy továbbjussunk a négyes döntőbe azokkal a játékosokkal, akik a nyáron elhagyják a klubot, és ez lett volna az utolsó esélyük. Nem játszottunk jól, túl nagy volt a nyomás, amit próbáltam oldani, és a végén hangsúlyozni, hogy nincs vesztenivalónk, játsszuk végre a saját játékunkat. Vissza is jöttünk, de újra jöttek hibák, azt hiszem, azok voltak a sorsdöntő pillanatok. Nem álltunk készen, a jobb csapat nyert, mi most már a magyar bajnokság megnyerésére koncentrálunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik