Női kézi NB I: Fehérvárról érkezik a Kisvárda új edzője – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.06. 11:37
null
Nyártól Józsa Krisztián lesz a Kisvárda edzője (Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap)
A női kézilabda NB I-ben szereplő Kisvárdai KC hivatalos honlapján számolt be róla, hogy nyártól a jelenleg még az Alba Fehérvárnál dolgozó Józsa Krisztián lesz a csapat edzője, azok után, hogy a klub február közepén menesztette Bakó Botondot, s az idény hátralévő részében a szakmai igazgató, Szabó Valéria és az utánpótlásért felelős vezető, Dévényi János készíti fel a játékosokat.

 

Józsa Krisztián Veszprémben született és nőtt fel, majd több utánpótláscsapat után a Szombathellyel bronzérmes lett az NB I/B-ben, 2018-ban pedig az Alba Fehérvár KC-hoz került, ahol eleinte az utánpótlásban, majd erőnléti edzőként dolgozott, ezt követően 2020 szeptemberében váltotta Deli Ritát a felnőttcsapatnál, s bár a következő idényben Boris Dvorsek lett a csapat edzője, de az idő előtt távozó horvát szakember helyére ismét Józsát nevezték ki a Fehérvár KC edzőjének.

Józsa Krisztián ebben az idényben kiváló teljesítményt produkál csapatával, hiszen a 36 éves szakemberrel 19 mérkőzés után kilenc győzelemmel, két döntetlennel és nyolc vereséggel hatodik helyen áll a csapat a tabellán – azonos pontszámmal az ötödik Váccal.

„Öt szép évet töltöttem Székesfehérváron, itt kaptam meg a lehetőséget vezetőedzőként, amelyért hálás vagyok. Sokat tanultam a szakmáról ebben a támogatói légkörben, úgy éreztem azonban, hogy új impulzusokra, váltásra van szükségem. Sokat beszélgettem Bányász-Szabó Valériával, aki felvázolta a Kisvárda terveit, szimpatikusak voltak az elképzelései, ezért csaptunk egymás tenyerébe” – mondta Józsa Krisztián.

A fehérvári együttes később arról számolt be, hogy Józsa utódja Horváth Roland lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik